24.1.16

Φουντώνει το «φλερτ» της ΝΔ με το Ποτάμι...

Τις μεγαλύτερες πιέσεις από την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ έχει δεχτεί κυρίως το Ποτάμι καθώς από την επομένη κι όλας της εκλογής στελέχη του έχουν μιλήσει ανοιχτά για συμπόρευση με τη νέα ΝΔ.

Ο...
Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής με το Ποτάμι, είχε δηλώσει πως θα πρέπει να βοηθηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεταρρυθμιστικό του έργο και πως θα πρέπει να γίνει συμπόρευση με τη ΝΔ.

Ούτε η άλλη πλευρά αυτή της ΝΔ έχει αφήσει σε «ησυχία» το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο την Παρασκευή να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Γιώργο Αμυρά.

Ο βουλευτής πάντως Γιώργος Αμυράς ήδη πριν από την «ανοιχτή» πρόσκληση Παπαμιμίκου είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με κόμματα -όχι συγκεκριμένα με τη ΝΔ- με τη δημιουργία μιας κοινής ατζέντας κρίσιμων θεμάτων.

Όπως είχε δηλώσει μιλώντας στο Ακραίως στον ΣΚΑΙ «πρέπει να συνεργαστούμε με ατζέντα. Όχι με συνενώσεις, προσχωρήσεις και αποστασίες. Το 90% των κυβερνήσεων στην Ευρώπη είναι συνεργατικές με 4-5 κόμματα».

Παράλληλα είχε πάρει αποστάσεις από τη ΝΔ του Κυριάκου λέγοντας πως «εμείς είμαστε αυθεντικό κέντρο. Έχουμε ευαισθησία στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, αυτή θα είναι και η πρόταση που θα κατεβάσει ο ίδιος στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει σε περίπου τρεις εβδομάδες. Κοινή ατζέντα σε πέντε μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: