3.1.16

Προσκρούουν στις προβλήτες τα πλοία...

Σημαντικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από...
τον Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «blue star naxos» για τις Κυκλάδες, «blue star 1» για Χίο, Μυτιλήνη και «Νήσος Ρόδος» για Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη. Κλειστές είναι, επίσης, οι γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Θάσος και Ληξούρι-Αργοστόλι.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων για την Κρήτη ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε τοπικά δρομολόγια πλοίων στις Κυκλάδες.
Πρόσκρουση πλοίων στις προβλήτες

Στην προβλήτα προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ζάκυνθος Ι» στο λιμάνι της Κυλλήνης κατά τη διαδικασία κατάπλου. Στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Ζάκυνθο με προορισμό την Κυλλήνη, μεταφέροντας 23 επιβάτες, 8 ΙΧ αυτοκίνητα και 3 φορτηγά.

Νωρίτερα απαγορεύτηκε ο απόπλους του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς κατά τον απόπλου του από το λιμάνι Κισσάμου Χανίων προσέκρουσε στην προβλήτα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές πάνω από την ίσαλο γραμμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: