20.1.16

Τα απόνερα...

Πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών και οι αποκαλύψεις του για την κρίσιμη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού με τους εταίρους.

Η...
Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της, σημείωσε ότι παρακολούθησε με προσοχή όσα δήλωσε ο «στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα».

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. πρωθυπουργού» πρόσθεσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια πηγές του Μεγάρου Μαξίμου απάντησαν ότι «ο ελληνικός λαός γνώριζε και άρα ενέκρινε τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και τον δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση»«

«Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Ας μην ξεχνάμε -ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν- ότι οι εκλογές έγιναν με γνωστή τη συμφωνία με τους εταίρους και οι πολίτες ενέκριναν αυτό το δρόμο που ακολουθεί σήμερα η κυβέρνηση» πρόσθεσαν κυβερνητικοί κύκλοι.
Εξεταστική ζητάει το ΠΑΣΟΚ

«Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει από το 2000 έως και σήμερα πώς φτάσαμε ώς εδώ αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά τα όσα αποκαλυπτικά ακούσαμε και χθες βράδυ από τον κ. Βαρουφάκη», αναφέρεται σε σχόλιο της Φώφης Γεννηματά.

Επισημαίνοντας ότι αναμένε τη στάση του πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι ο κ.Τσίπρας έσπευσε τον περασμένο Ιούλιο «κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή να καλύψει το πολύτιμο asset για τη χώρα, όπως χαρακτήριζε τον κ. Βαρουφάκη.

»Επίσης με ενδιαφέρον περιμένουμε αν θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, η Ν.Δ. με το νέο της αρχηγό κ. Μητσοτάκη. Οφείλουμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια».
Εξεταστική για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη ζητεί ο Απ. Τζιτζικώστας

Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής μετά τις χθεσινοβραδινές αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την περίοδο της ελληνικής οικονομίας κατά την οποία επιβλήθηκαν τα capital controls ζήτησε, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πώς ό,τι έγινε τότε, έχει τεράστιο αντίκτυπο σήμερα στην ελληνική οικονομία και έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο ή στη μεταφορά τους στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι έχει ευθύνες και ο κ. Τσίπρας.
Βενιζέλος: «Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους»

«Η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη είναι ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο, που δείχνει το

μέγεθος της ιστορικής, πολιτικής και νομικής ευθύνης του κυρίου Τσίπρα και της ομάδας του. Έπαιξαν εν ψυχρώ με την τύχη του έθνους και με τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων, έπαιξαν όντας ανίκανοι και ταυτόχρονα κυνικοί τυχοδιώκτες», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η διαφορά είναι ότι ο κύριος Τσίπρας ήθελε και θέλει το γάντζωμα στην εξουσία παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ήθελε να μας πάει στο τρίτο μνημόνιο κρύβοντάς το, ενώ ο κύριος Βαρουφάκης ήταν πιο φιλόδοξος, ήθελε να απειλήσει την ευρωζώνη με διάλυση, χωρίς να καταλαβαίνει ποιο θα είναι το κόστος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες», πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ανακοίνωση από τον Βασίλη Λεβέντη

Το γραφείο Τύπου της Ένωσης Κεντρώων υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι η συνέντευξη του κ. Βαρουβάκη ανέδειξε την προχειρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία ο εν λόγω κύριος αντιμετώπισε κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα.

«Ωστόσο ευθύνες υπάρχουν και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα που επί καιρό στήριζε έναν υπουργό ο οποίος με την τακτική του αλυσόδεσε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο», προσθέτει.
Ρωτήθηκε και η Κομισιόν

Αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο η Ανίκα Μπράιτχαρντ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τα λεγόμενα του πρώην υπουργού περί ηχογραφήσεων του Eurogroup.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι εν λόγω συνεδριάσεις είναι «απόρρητες»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: