1.1.16

Φάκελος «Τσίπρας» στα χέρια Βαγγέλη και Κυριάκου...

«Επιχείρηση Αλέξης Τσίπρας» θα μπορούσε να ονομαστεί ένα από τα κομμάτια της στρατηγικής των δύο υποψηφίων προέδρων της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ήδη...
εντάξει στην στρατηγική τους το «χτίσιμο» ενός προφίλ που θα αντιταχθεί στον πρωθυπουργό.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει ξεκινήσει τις προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και θα τις κλιμακώσει τις επόμενες ημέρες έως την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Άλλωστε ο ίδιος έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τον κ Τσίπρα στο κοινοβούλιο με πολύ θετικά αποτελέσματα.
Από εδώ και στο εξής ο κ Μεϊμαράκης θα απαντά ο ίδιος στις κυβερνητικές προκλήσεις και θα «δείχνει» σε κάθε ευκαιρία τον Αλέξη Τσίπρα ως κύριο υπεύθυνο.

Παράλληλα και δια μέσου αυτών των επιθέσεων θα «χτιστεί» και το δικό του πρωθυπουργικό προφίλ. Αιχμή του δόρατος οπωσδήποτε είναι η οικονομία και η υπερφορολόγηση των πολιτών .Ωστόσο δεν θα είναι μόνο αυτά καθώς το ασφαλιστικό, η φορολογία των αγροτών αλλά και το προσφυγικό είναι θέματα που ο κ. Μεϊμαράκης θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμευτεί απέναντι στις δικές του προτάσεις που θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost o Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να δεσμευτεί και για την αλλαγή στην φορολογία πολιτών και επιχειρήσεων σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει εκ νέου τα ηνία του τόπου. Θα ακολουθήσουν μια σειρά καταργήσεων κυβερνητικών νομοθετημάτων που ξεκινούν από την ασφάλεια των πολιτών και την παιδεία εως τα ζητήματα των προσφύγων. Το Newpost είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η φορολόγηση των αγροτών με τον τρόπο που επιθυμεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται όχι μόνο να ψηφιστεί αλλά ούτε να εφαρμοστεί , από μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο έτερος υποψήφιος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη γνωρίζει ότι μια κατηγορία ψηφοφόρων της ΝΔ επιλέγουν εκτός από αρχηγό και επόμενο πρωθυπουργό που θα «διώξει» από την καρέκλα της εξουσίας τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει αυτούς τους ψηφοφόρους ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι σε έξι μήνες από την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ ο κ Τσίπρας θα αποτελεί παρελθόν. Η θέση αυτή θα ενισχυθεί μέσω της παρουσίασης μιας σειράς προτάσεων (θα εμπεριέχουν και ισοδύναμα όπως είχε κάνει και στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση) για την φορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Σφοδρή θα είναι η επίθεση του κ. Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό με αφορμή την απώλεια των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και της ανυπαρξίας ιδιωτικοποιήσεων το 2016.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από την κυβέρνηση τους οδικούς χάρτες των αποκρατικοποιήσεων αλλά και των ξένων επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην χώρα μας. Πηγές από το επιτελείο Μητσοτάκη αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσχωρήσει σε κανέναν από αυτούς τους τομείς γεγονός που θα αυξήσει την ύφεση και το 2016.

Με «όχημα» τον Αλέξη Τσίπρα οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ θα προσπαθήσουν να πείσουν τους γαλάζιους ψηφοφόρους ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα βρίσκεται σε κυβερνητική τροχιά...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: