30.1.16

«Δεν αντιλαμβάνομαι τους αγώνες της Αριστεράς ως μέσο εξαργύρωσης ...

Ιάσων Σχινάς - Παπαδόπουλος
...για διορισμούς»...
Το πρώτο μου κείμενο δεν απαντούσε επί της ουσίας επειδή γράφτηκε εν θερμώ και χαρακτηριζόταν από συναισθηματισμό

Να σταματήσουν η συκοφαντία και η...
ανθρωποφαγία ζητά μέσω της «Εφ.Συν.» ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη συνέντευξη μετά τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την κατηγορία περί διορισμών συγγενών του ως μετακλητών υπαλλήλων, ο Ιάσων Σχινάς-Παπαδόπουλος αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει διορίσει μέλη της οικογένειάς του ή οποιοδήποτε άλλο άτομο.

• Βρεθήκατε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή δημοσίευμα που σας κατηγορούσε για διορισμούς συγγενών σας στον κρατικό μηχανισμό. Ακόμη κι αν δεχτούμε την εκδοχή ότι στοχοποιηθήκατε για να πληγεί η κυβέρνηση, δεν θεωρείτε ότι θα πρέπει ως ΣΥΡΙΖΑ να είστε περισσότερο φειδωλοί και προσεκτικοί στους χειρισμούς που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα, ιδίως λόγω της υψηλής ανεργίας και των σκληρών μέτρων λιτότητας;

Αρχικά, θα είμαι συγκεκριμένος για να σταματήσουν η ανθρωποφαγία και η συκοφαντία. Είμαι γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και όχι διορισμένος στο Δημόσιο.

Σε αυτήν τη θέση εκλέχθηκα από τα μέλη της οργάνωσής μας μέσα από δημοκρατικές κομματικές διαδικασίες.

Είναι προφανές ότι δεν έχω διορίσει κανέναν, ούτε μέλη της οικογένειάς μου, ούτε οποιονδήποτε άλλον. Οι προσωρινές μετακλητές πολιτικές θέσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό δεν αποτελούν διορισμούς στο Δημόσιο αλλά στελεχώνονται από πρόσωπα πολιτικής εμπιστοσύνης των υπουργών και του πρωθυπουργού.

Δεν έχω ούτε την αντίληψη, ούτε τη δικαιοδοσία, ούτε τη δυνατότητα να υποδείξω στα μέλη της κυβέρνησης τους ανθρώπους που θα εμπιστεύονται για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλω επίσης να σχολιάσω τα εξής σε σχέση με το πρώτο μου κείμενο, για να δοθεί ένα τέλος σε όσα ακούστηκαν.

Δεν απαντούσε επί της ουσίας σε όσα αναφέρθηκαν επειδή γράφτηκε εν θερμώ και χαρακτηριζόταν από συναισθηματισμό. Είναι δεδομένο όμως πως δεν αντιλαμβάνομαι, ούτε αντιλαμβανόμουν ποτέ τους αγώνες της Αριστεράς και των ανθρώπων της ως μέσο εξαργύρωσης για διορισμούς στο Δημόσιο.

Σε σχέση με το 2ο σκέλος της ερώτησής σας, να ξεκαθαρίσουμε πως μέχρι στιγμής οι μόνοι διορισμοί που έχουν γίνει στο Δημόσιο είναι των άδικα απολυμένων της κυβέρνησης Σαμαρά. Κυβερνητικός στόχος δεν είναι η απαξίωση του Δημοσίου και οι περαιτέρω απολύσεις, αλλά η ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους, και ειδικότερα της Παιδείας και της Υγείας, με νέες θέσεις απασχόλησης και υποδομές.

Ακριβώς επειδή υπάρχει υψηλή ανεργία και ο κόσμος βιώνει τη λιτότητα καθημερινά, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανασυγκροτήσει τον δημόσιο τομέα για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ολόκληρη η συνέντευξη στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2016. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: