15.1.16

Aναβολή στη δίκη της Χρυσής Αυγής...


Οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων που συνεχίζονται έως και τις 22 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων, οδήγησε σε νέα αναβολή την δίκη της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.
Όσοι...
δικηγόροι της Υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στον Κορυδαλλό, μετέφεραν τις αποφάσεις των συλλόγων, σύμφωνα με τις οποίες δεν τους δίνεται άδεια συμμετοχής κατ’ εξαίρεση στην δίκη. «Η απαγόρευση ισχύει αδιακρίτως για όλους τους παριστάμενους δικηγόρους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Οι δικηγόροι δήλωσαν πως συμφωνούν με τις αποφάσεις.

Όσον αφορά την Πολιτική Αγωγή, ο δικηγορικός σύλλογος του κ. Τζέλη, δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, δεν του έδωσε άδεια να συμμετάσχει. Οι δικηγόροι του ΠΑΜΕ οι οποίοι δεν παρέστησαν ούτε την Δευτέρα, δεν προσήλθαν ούτε σήμερα στο δικαστήριο, με τους συναδέλφους τους ωστόσο να μεταφέρουν πως θα παρευρίσκοντο αν ο δικηγορικός Σύλλογος του κ. Τζέλη, του έδινε άδεια συμμετοχής.

Παρόντες ήταν και οι δικηγόροι για την υπόθεση των Αιγυπτίων ψαράδων, οι οποίοι επίσης δεν εξασφάλισαν άδεια συμμετοχής, επαναλαμβάνοντας όμως τη θέση τους για την σημασία της δίκης και την ανάγκη να μην καθυστερεί.  

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, αποφάσισε να μην διεξαχθεί η δίκη, όπως και οι δίκες της επόμενης εβδομάδας. Έτσι, η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 26 Ιανουαρίου, καθώς οι κινητοποιήσεις είναι προς το παρόν προγραμματισμένες μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. 

Τέλος ανακοινώθηκαν και ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεβρουαρίου, οι οποίες είναι: 1,4, 8, 12, 16, 17, 19, 23, 25, 29.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: