20.7.25

Με κόκκινη γραβάτα στο πένθος Ελλήνων και Κυπρίων ο Λοβέρδος...


Στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, στο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο που τέλεσαν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους πεσόντες του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος... εκπροσωπώντας –θεσμικά– την ελληνική κυβέρνηση.

Και ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στην τελετή πένθους είχαν φροντίσει να τηρήσουν τα στοιχειώδη του πρωτοκόλλου και της κοινής ευπρέπειας, ο κ. Λοβέρδος κατάφερε να ξεχωρίσει για τους λάθος λόγους: εμφανίστηκε με μια κατακόκκινη γραβάτα – κραυγαλέα αντίθεση στο βαρύ κλίμα της ημέρας.


Δεν πρόκειται απλώς για μια στυλιστική αβλεψία. Όταν τιμάται η μνήμη νεκρών –και δη Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων που σκοτώθηκαν από τη χούντα και τον Αττίλα– το ελάχιστο που μπορεί να περιμένει κανείς από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι σεβασμός. Η κόκκινη γραβάτα, σύμβολο δυναμισμού και εξωστρέφειας, είναι επιλογή για debate, όχι για μνημόσυνο.

Ενδεχομένως ο κ. Λοβέρδος μπέρδεψε το μνημόσυνο με κάποιο πάνελ. Όπως και να έχει, η παρουσία του αποτέλεσε μια παραφωνία σ’ έναν χώρο όπου κυριαρχούσαν η περισυλλογή, η αξιοπρέπεια και το πένθος. Η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε τόσο φορτισμένες στιγμές απαιτεί περισσότερη συνείδηση και λιγότερη φιγούρα.

Ι.Η.


documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: