25.9.22

Τα... πεπόνια της Μελόνι...


  
Η ακροδεξιά προ των κυβερνητικών πυλών...
Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, παραβίασε το Σάββατο την καθιερωμένη προεκλογική «σιωπή», δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο… πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!»...

Στην ιταλική γλώσσα, “meloni” είναι τα πεπόνια — αλλά, βέβαια, ο όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει και σημεία της γυνακείας ανατομίας, ώστε πλέον πολλοί να μιλάνε για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση -και μάλιστα από μια γυναίκα- με το κλείσιμο του ματιού στην αναπόφευκτη νοηματοδότηση από το αντρικό κοινό, ενόψει εκλογών.


Η ακροδεξιά προ των κυβερνητικών πυλών


Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Το σίγουρο είναι ότι η Ιταλία, αλλά και οι Βρυξέλλες και πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (από τη Μαδρίτη έως τη... Μόσχα) θα ξενυχτήσουν αναμένοντας τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 11 το βράδυ (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), αμέσως μετά θα ξεκινήσει η καταμέτρηση, ενώ τα πρώτα exit poll αναμένονται στη 1 ώρα Ελλάδας.

Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρωί.

Ψήφισαν ο πρόεδρος και πολιτικοί ηγέτες
Ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην γενέτειρα πόλη του, το Παλέρμο της Σικελίας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο της πρωτεύουσας της Σικελίας, για να τον επευφημήσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ψήφισε στην λαϊκή συνοικία της Ρώμης Τεστάτσιο και στο εκλογικό του τμήμα έσφιξε τα χέρια υποστηρικτών του. Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο «κεντρώο πόλο», ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Φλωρεντία και ο πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα στην Ρώμη. «Εμείς ψηφίσαμε, κάντε το και εσείς, όποια και αν είναι η πολιτική σας θέση. Η αβασίλευτη δημοκρατία στηρίζεται με την προσπάθεια όλων», έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.

O δε γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αφού ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Μιλάνου δήλωσε: «Θα είναι μήνες δύσκολοι, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους λογαριασμούς της ενέργειας, την αύξηση του κόστους ζωής και των καλοριφέρ. Εδώ και πολλές εβδομάδες, δουλεύομε, με τους ειδήμονες της Λέγκα, για να είμαστε έτοιμοι και με δυναμική παρουσία, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχει η νέα κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές έκτακτης ανάγκης».

Από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας με συνεργάτες του σε καφέ του Μιλάνου, τόνισε πριν από λίγο ότι «βρίσκεται στην πολιτική αρένα για να προσφέρει, μαζί με το κόμμα του, μια καθοριστική συμβολή και να είναι ο σκηνοθέτης της επόμενης κυβέρνησης». «Εκτιμώ ότι η Φόρτσα Ιτάλια θα ξεπεράσει το 10% των ψήφων. Στη φάση αυτή, βέβαια, σε όλο τον κόσμο έχουμε έλλειψη ηγετών, αλλά η άποψή μου είναι ότι οι ηγέτες πρέπει να αναδεικνύονται, αυτόνομα, με τις δυνάμεις τους» πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Η πρωταγωνίστρια αυτής της εκλογικής κούρσας, Τζόρτζια Μελόνι, έσπευσε να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου, καθώς ανακοίνωσε ότι αναβάλει την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, λόγω παρουσίας μεγάλου αριθμού φωτογράφων και δημοσιογράφων, στο εκλογικό της τμήμα.

Η ακροδεξιά πολιτικός υποστήριξε ότι δεν θέλει να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: