26.6.22

"Aπ’ έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα"...



Γράφουν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η Κεραμέως πόσο απογοητεύτηκαν με την απόφασή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις και από κάτω στα σχόλια γίνεται πάρτι από τους δεξιούς που τις καταγγέλλουν ότι στηρίζουν... τις δολοφονίες παιδιών. Από ό,τι φαίνεται, το δικαιωματικό λίφτινγκ της ηγεσίας δεν άγγιξε τη βάση. 
Και πώς να την αγγίξει αφού παράλληλα με τις ανέξοδες προοδευτικές δηλώσεις, τα στελέχη της ΝΔ στηρίζουν και συμπορεύονται με ό,τι πιο αντιδραστικό κυκλοφορεί στην ελληνική κοινωνία: από τις ενώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του «αγέννητου παιδιού» και τους σκοταδιστές ιεράρχες, μέχρι τους Μακεδονομάχους και τους χουντικούς απόστρατους αξιωματικούς. 
Γιατί τα φεμινιστικά και τα ΛΟΑΤΚΙ ακούγονται καλά στις ακροκεντρώες ελίτ, αλλά ο λαϊκός δεξιός τα θεωρεί εκμαυλισμό και εκπούστρευση της κοινωνίας. Για αυτό, εκτός από ΕΣΠΑ και φοροδιαφυγή, θέλει και τον Άδωνι να τιμά τη γυναίκα επειδή του «γέννησε και του μεγάλωσε τα παιδιά», τελεία. Πώς το λέει ένα παλιό σύνθημα, απ’ έξω κούκλα, από μέσα πανούκλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: