19.1.22

Φιέστα Rafale και εκλογές...



 
Το δωράκι Μητσοτάκη...
Μόνο ο σμήναρχος Κάκαλος απουσίαζε από την τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην Τανάγρα νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτη αφού πρώτα... πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη.


Μετά την είσοδό τους στο FIR Αθηνών, τα Rafale συνόδευσαν Mirage 2000-5.



Το επικοινωνιακό σόου, που μόνο οι «άριστοι» που μας κυβερνούν θα μπορούσαν να είχαν συλλάβει, ολοκληρώθηκε με ομιλίες και αγιασμό των έξι Rafale!



Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα η κυβέρνηση πασχίζει να πιαστεί από κάπου για να αλλάξει την ατζέντα. Η επιβεβλημένη ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκε άκομψα ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που έσπευσε από χθες να αναρτήσει βιντεάκι με την υπογραφή Ν.Δ. για κάτι που πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.

Βεβαίως κατάφερε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, πρώτα στα social media και φυσικά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από τις αντιδράσεις δεν έλειψαν φυσικά και τα φίλια πυρά.


Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.


«Η απόκτηση των νέων μαχητικών συνδέεται με την ανανέωση του υλικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας η οποία είχε καταστεί κατεπείγουσα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «πρόκειται για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής καθώς καθιστούν την αεροπορία μας μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη μεσόγειο ενώ σφραγίζει την αμυντική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας».


Η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο - συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 - από τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η απόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.


Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.


«Δωράκι» Μητσοτάκη στους ένστολους


Από την Τανάγρα, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των Rafale, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, υποβρυχίων, υποβρύχιες καταστροφές ενώ όπως είπε το μέτρο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.


Το μέτρο θα ισχύει και για αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. 


«Πρόκειται για ανακούφιση για τους ίδιους τους ένστολους, η οποία είναι σύμφωνη με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός. 


πηγη efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: