19.1.22

Οι φασίστες ξαναχτυπούν κι ο υπουργός... θαυμάζει...


Την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, περιόδευε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να «απολαύσει» το πεδίο επί του οποίου εφαρμόζονται «ο νόμος και η τάξη», η γνωστή φασιστική ορδή των δυτικών συνοικιών προπηλάκιζε, γρονθοκοπούσε και έστελνε στο νοσοκομείο δύο μαθητές κι έναν γονιό που πραγματοποιούσαν συνέλευση στην είσοδο του 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου για... οργανωτικά ζητήματα σχετικά με το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. «Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ», το μήνυμα των τραμπούκων…

Συνιστούν μνημείο οι δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου τόσο για τον τόπο όσο και για τον χρόνο που έγιναν: «Η Θεσσαλονίκη προχωράει μπροστά και γίνονται έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της» (αλλά δεν ανέφερε κανένα από τα έργα, διότι μόνο η αναμόρφωση των Σταύλων Παπάφη προχωρά).

Κι ήταν μόλις λίγο μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκκενώσεις καταλήψεων και εκτός των πανεπιστημιακών χώρων: «Ξεκαθαρίζω ότι όποια δημόσια περιουσία έχει καταληφθεί, η Ελληνική Αστυνομία από επιχειρησιακή άποψη είναι πανέτοιμη να την απελευθερώσει και να την παραδώσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσει (sic) τη δημιουργική εκμετάλλευσή της» κι ακόμη «εκφράζω την ικανοποίηση μου γιατί ο δήμος και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν τις πρωτοβουλίες απελευθέρωσης (!!!) των Πανεπιστημίων μας από ψευτοκαταλήψεις». Αφησε για λίγο και τις αρμοδιότητές του για να «εισπηδήσει» στο υπουργείο Εσωτερικών αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», για να καταλήξει «ότι έχουν χρηματοδοτηθεί έργα 28 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένονται κι άλλα τόσα, τα οποία είναι σημαντικά για την πανέμορφη (sic) Θεσσαλονίκη».

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας από την πλευρά του ζήτησε την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και ευχαρίστησε τον υπουργό διότι «είναι ο αρχιτέκτονας της επίλυσης αυτού του εκτρώματος του νόμου Κλεισθένη και με τις δικές του πρωτοβουλίες αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι δήμοι είναι σε θέση να διοικούνται» (δηλαδή να κάνει ό,τι θέλει ο εκάστοτε δήμαρχος και λογαριασμό να μη δίνει).

Για το νέο χτύπημα των φασιστικών ομάδων στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου δεν ειπώθηκε τίποτα από υπουργούς και δήμαρχο. Ομάδα 15 τραμπούκων είχε επιτεθεί το πρωί σε λιγοστούς μαθητές και γονείς, οι οποίοι στην είσοδο του σχολείου συζητούσαν για την προετοιμασία της αυριανής διαδήλωσης (συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12.00). «Θα γίνει της Σταυρούπολης» φώναζαν οι τραμπούκοι -μαθητές και εξωσχολικοί- και εδώ «εμείς κάνουμε κουμάντο», ενώ ζητούσαν και τον λόγο γιατί δεν τους βοηθούν «για να διώξουμε κάποιους καθηγητές από το σχολείο» (είχαν κάνει οι ίδιοι κατάληψη ζητώντας να διωχθούν καθηγητές διότι είχαν αποφασιστεί αποβολές εναντίον όσων είχαν θεωρηθεί υπεύθυνοι για βανδαλισμούς στο σχολείο).

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας καταδίκασε το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρός της Θανάσης Κοκονάς, που ήταν παρών στα γεγονότα, είπε στην «Εφ.Συν.» ότι «είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις θέλουν να εμποδίσουν την οργάνωση συνελεύσεων στα σχολεία καθώς, όπως έλεγαν, δεν χρειάζεται καμιά συνέλευση και απαιτούσαν να διεξάγονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, γραμμή την οποία διακινούν εσχάτως φασιστικές ομάδες»...

Απόστολος Λυκέσας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: