19.1.22

Στο κάδρο ακόμα και ποινικών ευθυνών και ο Πιερρακάκης...


Μπορεί η εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, την Opinion Poll και την Enterprise Greece να μην απέδωσε τα αναμενόμενα για το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνουν και πέραν της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συζήτησης, αφήνοντας υπονοούμενα, πως με δική τους πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή θα... συστήσουν προανακριτική επιτροπή.

Σε μια τέτοια περίπτωση, μάλιστα, στο κάδρο των πιθανών ευθυνών δεν θα μπει μόνο ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν κλήθηκε καν να καταθέσει στην τρέχουσα εξεταστική επιτροπή, αλλά κι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μέλη της εξεταστικής που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν, πως, όπως προέκυψε από την κατάθεση του προέδρου του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), καθηγητή του ΕΜΠ, Στέφανου Κόλλια, δόθηκε με απευθείας ανάθεση από το συγκεκριμένο φορέα έργο ύψους 270.000 ευρώ στην εταιρεία Reposition Strategy, ίδιας ιδιοκτησίας (Μιχάλης Διαμαντής) με την Opinion Poll που δημοσίευσε την υπό έλεγχο δημοσκόπηση του περασμένου Μαΐου.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως αυτή η ανάθεση έγινε με εξωθεσμικό τρόπο και με παρέμβαση του κ. Πιερρακάκη, καθώς, όπως προέκυψε από την επίμαχη συνεδρίαση της εξεταστικής, το ΕΔΥΤΕ δεν γνώριζε την εταιρεία κι ενημερώθηκε σχετικώς από το εποπτεύον υπουργείο.

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχαίρουν για την επανεκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στην θέση του ενός εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα ποσοστό 75% από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είχε προταθεί ομοφώνως από τους 52 ευρωβουλευτές του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, με τον ίδιο να δηλώνει, πως αυτή η απόφαση αποτελεί τιμητική διάκριση, όχι μόνον για το κόμμα του, αλλά και για την Ελλάδα.

Ως προς τον δρόμο, εξάλλου, προς το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, συνεδριάζει σήμερα στις 11 π.μ. το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το κείμενο θέσεων και το καταστατικό που θα τεθούν προς τελική έγκριση από το σώμα του συνεδρίου...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: