19.1.22

Προβληματισμός από τα ημερήσια ρεκόρ θανάτων...


Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή...

Σε κλίμα αγωνίας υπό το βάρος των πολλών θανάτων καθημερινά από κορονοϊό αλλά και με έντονους προβληματισμούς συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να προχωρήσει στην αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Το χθεσινό μαύρο ρεκόρ των 106 νεκρών δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια από την... μια για εφησυχασμό και από την άλλη για χαλάρωση των μέτρων.

Πιο πιθανή μοιάζει η παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα και πέρα δηλαδή από τις 23 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέλη της επιτροπής που τάσσονται υπέρ μίας παράτασης δύο εβδομάδων.

Επιχειρώντας να εξηγήσουν τι φταίει και χάνονται τόσοι άνθρωποι καθημερινά το αποδίδουν σε πολλούς παράγοντες όπως η μεγάλη κόπωση του προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εκείνοι που δυστυχώς πλειοψηφούν στις καθημερινές απώλειες πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν είναι πλέον αργά.

«Έχουμε δει πολλούς ανεμβολίαστους τις τελευταίες ημέρες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο όταν είναι ένα βήμα πριν την διασωλήνωση και με τον κορονοϊό να έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες και δυστυχώς είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που χάνονται τόσοι άνθρωποι καθημερινά», δηλώνει μέλος της Επιτροπής στο Νewsbeast.

Η κυβέρνηση βλέποντας αυτή την εικόνα δύσκολα θα πάρει την απόφαση, να δώσει το πράσινο φως για να έρθει από την ερχόμενη Δευτέρα μια κάποια χαλάρωση των μέτρων. «Για ακόμα μια φορά η πανδημία ανατρέπει τους όποιους σχεδιασμούς και προσδοκίες μας», ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Νewsbeast.

Όπως και να έχει, αν τελικά αποφασιστεί η μερική χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, τότε αυτοί θα αφορούν την επαναφορά της μουσικής αλλά μόνο στην εστίαση. Όλα πάντως είναι στον αέρα και η Όμικρον φαίνεται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: