19.1.22

ΣΥΡΙΖΑ: Περιστολή της Δημοκρατίας...


...και αντιδημοκρατική εκτροπή από την κυβέρνηση...

Λέξεις όπως διαφθορά, διαπλοκή, αδιαφάνεια και καθεστώς έχουν ενταχθεί στην καθημερινή αντιπολιτευτική κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς την κυβέρνηση με το αίτημα της πολιτικής αλλαγής. Το κεντρικό μότο του συνόλου των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως πρέπει να γίνουν εκλογές για να... απαλλαγεί η χώρα από μία επικίνδυνη κυβέρνηση που την οδηγεί στην καταστροφή.

Τον τόνο έδωσε τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με το άρθρο του στο Documento μιλώντας για περιστολή της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή με αφορμή τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων Παπαδάκου και Βαξεβάνη για τις αποκαλύψεις τους στο σκάνδαλο Novartis. 

Οι εξελίξεις που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι διώξεις για κακουργήματα διαφθοράς κατά στενών συνεργατών του κ. Άδωνι Γεωργιάδη τροφοδότησαν τη σχετική επιχειρηματολογία της Κουμουνδούρου με την επισήμανση πως το ελάχιστο που θα μπορούσε να συμβεί σε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα ήταν η αποπομπή ή η παραίτηση του εμπλεκόμενου υπουργού. “Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη στο οποίο υπουργός είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης” σχολίασε καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την ίδια ώρα στη Βουλή πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης έλεγε πως “τα παιδιά του ΚΕΕΛΠΝΟ θα τα υπερασπιστώ ο ίδιος στα δικαστήρια” εκτιμώντας ότι θα κριθούν αθώα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θεωρεί ότι η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστά ένα “τεράστιο σκάνδαλο της Δεξιάς” όπου “γαλάζια τρωκτικά έκαναν πάρτι με δημόσιο χρήμα το οποίο η ΝΔ βάφτισε και αυτό σκευωρία” συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς τις αιτιάσεις περί σκευωρίας για το σκάνδαλο της Novartis. Kατά τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά καθώς η ΝΔ ενέταξε στα ψηφοδέλτιά της τον κατηγορούμενο Σταμάτη Πουλή, η σύζυγος του οποίου επίσης κατηγορούμενη εξακολουθεί να είναι συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη. Επιπλέον, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ διορίστηκε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης άσκησε χθες οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση μιλώντας για ένα σύστημα εξουσίας που εξυπηρετεί βαρόνους της ενημέρωσης και της διαπλοκής, μεγάλους οικονομικούς παράγοντες και όλους όσοι πλουτίζουν χωρίς όρια, εκτιμώντας πως στόχος όλων αυτών είναι να μην επιστρέψει η αριστερά στην εξουσία και να κλείσει η παρένθεση. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής τομεάρχης υποδομών Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε στη Βουλή πως η ΝΔ δεν θα μπορέσει ποτέ να χωνέψει πως από τη μεταπολίτευση και μετά, η μόνη έντιμη και καθαρή κυβέρνηση που δεν έβαλε το δάχτυλο στο μέλι ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σημειωτέον πως σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα με αντικείμενο την έγκριση των κειμένων θέσεων/πολιτικής απόφασης και του Καταστατικού του κόμματος ενόψει Συνεδρίου. Το συνέδριο όπως ανακοίνωσε στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος θα διεξαχθεί στο διάστημα 31 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: