16.9.21

Παγκόσμιος συναγερμός για την κινεζική… 'Lehman Brothers'...


ΒΙΝΤΕΟ

Φόβοι για παγκόσμιο ντόμινο από την κατάρρευση της κινεζικής εταιρείας κολοσσού Evergrande η οποία είναι η νο. 2 εταιρεία ακινήτων στη χώρα, εκφράζουν οι αρχές, ενώ κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν για μια νέα «Lehman Brothers».

Βλέποντας την υπό... κατάρρευση εταιρεία κολοσσό στην Κίνα, οι αγορές ανησυχούν ιδιαίτερα.

Μάλιστα ο οίκος Fitch υποβάθμισε την εταιρεία Evegrande και αναφέρει ότι θα επηρεαστούν πάρα πολλοί τομείς όπως είναι ο κατασκευστικός κλάδος, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και πολλές τράπεζες οι οποίες έχουν δανείσει σε αυτήν την εταιρεία.

Ανάμεσα στις τράπεζες αυτές, συγκαταλέγονται και ευρωπαϊκές και αμερικανικές καθώς και επιχειρήσεις σε αυτές τις ηπείρους με αποτέλεσμα να δημιουργείται παγκόσμιο ντόμινο.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος, το συνολικό χρέος της εταιρείας είναι 260 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάτι παραπάνω από το ελληνικό ΑΕΠ ενός έτους, ενώ μόνο το χρέος στις τράπεζες αγγίζει τα 75 δισ. ευρώ.

Όπως μεταδίδει ο Βασίλης Τσεκούρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η υπόθεση έχει προκύψει λόγω αλλαγής της νομοθεσίας στην Κίνα και τα ακίνητα μπορούν να πωλούνται μόνο όταν έχουν κατασκευαστεί με την εταιρεία να μην έχει ολοκληρώσει σχεδόν 1.5 εκατομμύρια κατοικίες. Με τον νέο νόμο δεν μπορεί να της πουλήσει, δηλαδή είναι 170 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορούν να εισπράξουν και τα χρωστούν σε προμηθευτές.

Η εταιρεία απασχολεί 200.000 εργαζόμενους ενώ έμμεσα εξαρτώνται από συνεργασίες μαζί της περίπου 3,8 εκατομμύρια άτομα...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: