20.9.21

«Θα κάνω το εμβόλιο»...



...για να έχω «κανονική ζωή», λέει τώρα ο Τσιτσιπάς...
Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τη δήλωσή του περί εμβολιασμού: «Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά... μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω» ανάφερε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι πέρυσι ο Έλληνας τενίστας –και ενδεχομένως πρότυπο για πολλούς– είχε συμμετάσχει σε διαφημιστικό σποτ για να ενημερωθούν οι πολίτες ώστε να αντιμετωπίσουν σωστά την πανδημία, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησης «Μένουμε ασφαλείς». 

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωσή του τον περασμένο Αύγουστο, ο Τσιτσιπάς προχώρησε σε «διευκρινίσεις», προσπαθώντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις: «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος» είπε μεταξύ άλλων ο πρωταθλητής του τένις.

Για να έχει «κανονική ζωή» 

Τώρα, περίπου έναν μήνα μετά, ο Τσιτσιπάς δηλώνει πως θα προχωρήσει σε εμβολιασμό, πριν από την ολοκλήρωση του έτους. Ο λόγος που θα το κάνει; Για να έχει μια «κανονική ζωή»: φράση που περιλαμβάνει και τη δυνατότητα να μεταβεί σε ένα... εστιατόριο τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Γ. Λιάγκα, ο Τσιτσιπάς δήλωσε πως θα «συμβεί σίγουρα φέτος», αναφερόμενος στον εμβολιασμό του.

Στην ερώτηση «Γιατί το κάνεις αυτό –επειδή τενιστικά δεν σας υποχρεώνουν–,  για να πας σε ένα εστιατόριο στην Ελλάδα και να πας μέσα τον χειμώνα, θα πρέπει να είσαι εμβολιασμένος. Γι' αυτό το κάνεις; Για να έχεις μια κανονική κοινωνική ζωή;», με τον αθλητή να απαντά: «Ναι, γι΄ αυτό το κάνω». 

Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε πως «... ποτέ δεν προώθησα τον εμβολιασμό, αλλά δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Υποστηρίζω όποιον θέλει να το κάνει. Δεν είμαι γιατρός, αθλητής είμαι και η άποψή μου μπορεί να μην είναι η καλύτερη όταν έχει να κάνει με ιατρική».


Όσο για δηλώσεις του που προκάλεσαν την κοινή γνώμη, σημείωσε: «Δεν έχω μετανιώσει. Είναι δικές μου απόψεις και γνώμες. Ό,τι γράφω και λέω το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Δεν υπάρχει κάτι αρνητικό προς αυτά που γράφω κι ας το είδαν κάποιοι αρνητικά. Έκραξαν, αλλά δεν τα κοιτάω. Μου τα λένε γνωστοί μου, αλλά δεν δίνω σημασία».

Τέλος, σε μια χρονική συγκυρία που αυξάνονται οι αποδοκιμασίες και η κριτική εναντίον του για τα «toilet breaks» που παίρνει στους αγώνες του, ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε τις επιλογές του: «Είμαι κάποιος που του αρέσει να παίρνει τον χρόνο του. Παίρνω αρκετό χρόνο. Δεν το κάνω με τίποτα για να σπάσω τα νεύρα στους άλλους. Έχω πάρει και όταν έχω κερδίσει σετ 6-0. Το έχω κάνει και σε αυτές τις περιπτώσεις. Δε νομίζω ότι με συμφέρει αυτό. Όμως δεν το κάνω επίτηδες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: