1.12.19

Διοικητές σε νοσοκομεία: Γυμναστής, έμπορος λαδιού & δάσκαλοι...


Μετά την υπόθεση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα που παραιτήθηκε μέσα στην εβδομάδα, η λίστα περιλαμβάνει ακόμα έναν έμπορο λαδιού, έναν γυμναστή - προπονητή αλλά και...
δασκάλους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρουν και αρκετοί συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος διοικητής του Ασκληπιείου της Βούλας, Ανδρέας Πλεµµένος, διαθέτει πτυχίο που δεν σχετίζεται µε την Υγεία, καθώς έχει ασχοληθεί με την εµπορία ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων. Ο ίδιος υπήρξε μέλος στο ∆Σ του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσµος Βιοµηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου) και µέλος στο ∆Σ της ∆ιεπαγγελµατικής Ελαιόλαδου Ε∆ΟΕΕ.

Όπως μεταδίδει το «Έθνος», στο νοσοκομείο Κιλκίς διορίστηκε ένας γυµναστής - προπονητής, ο Γιάννης Ανδρίτσος, πτυχιούχος του Tµήµατος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, που στο παρελθόν έχει υπάρξει και προπονητής της οµάδας ποδοσφαίρου του Εδεσσαϊκού.

Στο ογκολογικό νοσοκοµείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» αναλαµβάνει ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ο Θ. Τσουρούλας ενώ στη λίστα με τα ονόματα υπάρχουν και δύο δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αναπληρωτής διοικητής του ογκολογικού νοσοκοµείου «Μεταξά» στον Πειραιά ορίστηκε ο δημοσιογράφος με ιστοσελίδα για την περιοχή, Σαράντος Ευσταθόπουλος. Ένας δάσκαλος, ο Ηλίας Πλιόγκας, αναλαµβάνει το Νοσοκοµείο Ηµαθίας ενώ υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.

Όσον αφορά του μισθούς για τα στελέχη του ΕΣΥ έχουν µειωθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον υπολογίζονται µε βάση τις κλίνες που διαθέτει ένα νοσηλευτικό ίδρυµα. Για τα νοσοκομεία με περισσότερες από 400 κλίνες, οι διοικητές υπολογίζεται πως αμείβονται με 2.800 - 2.900 ευρώ «καθαρά», ενώ οι υποδιοικητές με 1.900 ευρώ. Στα µικρότερα νοσοκοµεία οι αµοιβές είναι αντίστοιχα χαµηλότερες.

Από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που διορίζονται, οι 92 είναι άνδρες και οι 19 είναι γυναίκες...

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: