1.12.19

Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μάλτας...


Συνεργάτες του πρωθυπουργού φοβούνται περαιτέρω αποκαλύψεις...

Σφοδρές οι αντιδράσεις των πολιτών στη Μάλτα, με αφορμή τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια, που...
συνέβη από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, το 2017.

Η αναζήτηση των αιτιών της δολοφονίας της δημοσιογράφου -η οποία ερευνούσε τη διαφθορά στη χώρα- έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ. Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ήδη οδηγηθεί σε παραίτηση, υπό τον φόβο περαιτέρω αποκαλύψεων.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα για καόμα μια φορά στους δρόμους της πρωτεύουσας , ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού, προκειμένου να διασφαλιστεί η απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση.

Επικεφαλής στη διαδήλωση ήταν οι οικογένεια της δημοσιογράφου, που κρατούσε πανό με κεντρικό μήνυμα τη λέξη «Δικαιοσύνη», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «μαφία», «δολοφόνοι» και «η Ντάφνε είχε δίκιο».

Ο Μουσκάτ, παρά τα όσα ακούγονται, φαίνεται πως δεν θα εγκαταλείψει άμεσα τα καθήκοντά του . Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του κόμματος αποφάσισαν να στηρίξουν ομόφωνα τον Μουσκάτ και τις «αποφάσεις που θα πάρει».

Τέλος, σημειώνεται ότι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Μάλτα, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιόρκεν Φένετς, κατηγορήθηκε σήμερα από δικαστήριο της Βαλέτας για συνενοχή στη δολοφονία της δημοσιογράφου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: