1.1.18

Το τσουχτερό ρεβεγιόν των Τραμπ...


 
Πολυτελές ήταν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του αμερικανού προέδρου και της Μελάνια Τραμπ. Ο...
Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του υποδέχτηκαν το 2018 στο θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριντα. Η Μελάνια Τραμπ εμφανίστηκε στο πλευρό του προέδρου με ένα εντυπωσιακό φόρεμα το οποίο ωστόσο σχολιάστηκε λόγω της τιμής- σχεδόν 4000 δολάρια. Το παρών στο γκαλά έδωσε και η Ιβάνκα Τραμπ με το σύζυγό της ενώ οι εκλεκτοί καλεσμένοι του προεδρικού ζεύγους ήταν επιχειρηματίες και κυβερνητικά στελέχη.
 Ωστόσο μια θέση στο ρεβεγιόν αυτό κόστιζε αρκετά καθώς η πρόσκληση ερχόταν έναντι αντιτίμου που έφτανε τα 750 δολάρια - και αυτό ήταν επίσης κάτι που σχολιάστηκε καθώς ο Τραμπ πλέον ήταν πρόεδρος και για κάποιους ήταν αθέμιτη η εμπορική εκμετάλλευση του event στο θέρετρο που του ανήκει.
«Δεν μπορεί ακόμη να διαχωρίσει το ρόλο του ως πρόεδρος από αυτόν του επιχειρηματία», ανέφεραν δημοσιεύματα.
Λίγο πριν την έλευση του 2018, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να αφιερώσει χρόνο στο Twitter.
Απευθυνόμενος για άλλη μια φορά στους Αμερικανούς ο πρόεδρος αντέγραψε και ανάρτησε ένα άρθρο που αναφέρεται στα νέα ρεκόρ που έσπασε φέτος η Γουόλ Στριτ.
Το συνόδευσε με μια αιχμή προς τους Δημοκρατικούς και την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016, τη Χίλαρι Κλίντον. «Αν οι Δημοκρατικοί (η διεφθαρμένη Χίλαρι) είχαν εκλεγεί, οι μετοχές σας θα είχαν χάσει το 50% της αξίας τους σε σύγκριση με την ημέρα των εκλογών. Τώρα έχουν ένα θαυμάσιο μέλλον – και αυτό είναι μόνο η αρχή».
Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2018 και στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την πλειοψηφία που διαθέτουν σήμερα στο Κογκρέσο. «Γιατί οι έξυπνοι ψηφοφόροι θα θελήσουν να στείλουν τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο στις εκλογές του 2018, όταν οι πολιτικές τους θα διαλύσουν τελείως τον μεγάλο πλούτο που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή;» του ιδίου στην προεδρία, διερωτήθηκε.
Εκτός από την οικονομία, ο Τραμπ κατέγραψε και τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και τις οποίες υποστηρίζει ότι τήρησε: την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο που ασχολείται με θέματα βετεράνων, την υπεράσπιση του δικαιώματος της οπλοκατοχής (βασιζόμενος στη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος), τον διορισμό Ρεπουμπλικάνων δικαστών, τη μείωση των φόρων καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό.
Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έναν από τους αγαπημένους του στόχους, κατηγορώντας τα και πάλι για διασπορά fake news. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: