1.4.17

Θέλουν να κρεμάσουν τον Αλέξη και τον Ευκλείδη...


...με το σκοινί που θα τους δώσουν οι ίδιοι.

Και κατά τα άλλα έχουν ήδη ψηφίσει Μητσοτάκη...

Εαρινή σονάτα. Είναι η τελευταία πίεση πριν από τη συμφωνία. Πριν πέσουν οι υπογραφές θέλουν να ζορίσουν τα πράγματα. Αυτό πιστεύει ο Μπάμπης κι έριξε στο σχόλιο και ολίγον Λένιν: Θα κρεμάσουμε τους αστούς με...
το σκοινί που θα μας δώσουν οι ίδιοι. 

Εν προκειμένω τον Αλέξη (και φυσικά τον Ευκλείδη). Πιστεύει δε πως οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα. Και ήδη έχουν ψηφίσει Μητσοτάκη. 

Όπως είπε: 

Ας δούμε τα δεδομένα. Είναι κι αυτή εμπλοκή διότι θέλουν να ωθήσουν και τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο και όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να το ωθήσουν στα άκρα, στα όριά του. Γιατί ξέρουν ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν αυτή τη στιγμή να κάνουν συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Αν πάρουμε αυτά τα χρήματα, μετά οι επόμενες δόσεις που έχουμε να πληρώσουμε δεν είναι τίποτα σπουδαίο, θα μπορεί να τα βγάλει πέρα πιο εύκολα. Ξέρουν επίσης ότι μένουν μέχρι τη λήξη του προγράμματος 14 μήνες άρα πρέπει να προετοιμαστεί για το επόμενο βήμα και αυτό δεν θέλουν να το κάνουν με τον Τσίπρα. Είναι πασιφανές ότι έξω έχουν ψηφίσει Μητσοτάκη. 

Άρα έχει δίκιο ο Τσίπρας που λέει ότι ευθύνονται για τις καθυστερήσεις. 

Ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά το σκοινί με το οποίο θα κρεμάσουν τον Τσίπρα τους το έχει δώσει ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι δεν είχε διαβάσει σωστά ούτε καν τον Λένιν.

Τι σχέση έχει ο Λένιν τώρα;

Είχε πει ότι θα κρεμάσουμε τους αστούς με το σκοινί που θα μας δώσουν οι ίδιοι. Άρα εδώ η πιο μεγάλη κουταμάρα από το να καθυστερείς κάτι που σου προκαλεί τρομακτικό εφιάλτη στην οικονομία, που έχει γονατίσει και που οι τράπεζες έχουν μείνει από λεφτά, λόγω Capital Controls... Τα κόκκινα δάνεια μεγαλώνουν. Πες μου αν υπάρχει ένας προφανής λόγος που εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην περνάει το θέμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, να μην περνάνε τα υπόλοιπα ζητήματα των κόκκινων δανείων. Αυτά είναι τρέχοντα ζητήματα μιας διαχείρισης. Έχουμε μία κυβέρνηση που ξοδεύει το χρόνο της να διαπραγματεύεται. Είναι σαν ένας σύλλογος φοιτητικός όπου τώρα διάφοροι προσπαθούν να βγάλουν ένα ψήφισμα για να υποστηρίξουν τους Σαντινίστας. Δεν γίνεται έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: