1.4.17

Καραμανλής (junior) ...αποθεώνει Σημίτη...


ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο Κώστας Καραμανλής junior, βγήκε στον Γιώργο Αυτια το πρωί του Σαββάτου, για να... αποθεώσει τον Σημίτη.
Είπε, μεταξύ άλλων, πως, "η διακυβέρνηση του κ. Σημίτη παρουσιάζει...
και ένα θετικό ισοζύγιο, αλλά και ορισμένα αρνητικά στοιχεία".

"Ο κ Σημίτης υπήρξε καθ’ομολογία ένας σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος έκανε μια συγκεκριμένη προσπάθεια για να μπει η χώρα στην ΟΝΕ, αλλά έχασε τον έλεγχο στο κόμμα του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα «σύστημα Σημίτη» και η χώρα να μετατραπεί σε ένα απέραντο εργαστήριο διαφθοράς. Και όχι, η διαφθορά δεν αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο όπως ισχυρίζεται ο κ. Σημίτης", πρόσθεσε...

Κατά τ' αλλα, τι ανεφερε για την αξιολόγηση:

–    Αυτό που πληροφορούμαστε – γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ενημερώσει σήμερα το κομματικό  του ακροατήριο και όχι τη Βουλή – είναι ότι το θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, όπως κι αυτό των συντάξεων και των περικοπών.

–    Αν αυτά αληθεύουν μιλάμε για μείωση συντάξεων που θα φτάσει στο 1% του ΑΕΠ (ή με άλλα λόγια οι συντάξεις θα περικοπούν έως και 30%).

–    Επίσης, όταν η κυβέρνηση αναφέρεται σε μείωση του αφορολόγητου, πρακτικά εννοεί επιπλέον μείωση των συντάξεων και των μισθών.

–    Και με ενδιαφέρον θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη του κου Κατρούγκαλου, ο οποίος ως Υπουργός Εργασίας δεσμεύονταν ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

–    Για άλλη μια φορά έχουμε το απίστευτο πισωγύρισμα της Κυβέρνησης, που άλλα λέει τη μια και άλλα πράττει την άλλη.

–    Αυτό που ακούμε, πως ό,τι μέτρα παρθούν θα ισχύσουν από το 2019 είναι πραγματικά πρωτοφανές.

–    Κι εδώ αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι πως πέρα από την ευθύνη που φέρει η Κυβέρνηση με τα πισωγυρίσματά της, ευθύνη φέρουν και οι δανειστές. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές να δεσμεύουν τη χώρα με μέτρα για τα επόμενα 2 χρόνια.

–    Και όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν πως οδηγούμαστε σε ένα 4ο Μνημόνιο.

–    Το πλεόνασμα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στην ανάπτυξη, αλλά επειδή δεν αποδίδει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

–    Κανένα οικονομικό πρόγραμμα δεν είναι ανελαστικό και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που εφαρμόστηκε το 2ο μνημόνιο επί Σαμαρά, όταν οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές ήταν μόνο 27,82%, ενώ σήμερα με το 3ο μνημόνιο των Τσίπρα-Καμμένου φτάνουν τα 82,4%.

Για τη Νέα Δημοκρατία:

–    Η Ν.Δ. είναι το μεγάλο κεντροδεξιό πατριωτικό κόμμα, που μεταπολεμικά αφουγκράστηκε και συνομίλησε με πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

–    Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές το κόμμα έχασε την επαφή του με τα λαϊκά στρώματα.

–    Όμως, η Ν.Δ. κατάφερε να μείνει όρθια όλα αυτά τα χρόνια, όταν το «παλιό» κομματικό σύστημα κατέρρεε.

–    Αυτό δείχνει ότι η παράταξη έχει ρίζες και συνομιλεί με όλους.

–    Εμείς τιμούμε τις αρχές του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή και έχουμε τα παράθυρα ανοιχτά στην κοινωνία.

–    Η Ν.Δ. είναι πάντα έτοιμη για εκλογές.

Για τον πρ. Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή:

–    Ο Κώστας Καραμανλής σήμερα παραμένει ενεργός, είναι μέσα στο εθνικό κοινοβούλιο, έχει παραταξιακή συνείδηση και χαίρει μιας ευρύτερης αποδοχής και πέρα από το κόμμα, και αυτό ενοχλεί κάποιους.

–    Η δικαστική απόφαση για το Βατοπέδι μιλάει από μόνη της. Δεν χρειάζεται να τη σχολιάσω εγώ.

–    Όσοι επέλεξαν να πλήξουν την τότε κυβέρνηση και τον τότε Πρωθυπουργό, απέτυχαν παταγωδώς. Πέτυχαν το στόχο τους πρόσκαιρα και 10 χρόνια μετά ήρθε η απόλυτη δικαίωση.

–    Κάποια στιγμή θα πρέπει  να αποδεχθούμε όλοι ότι κάποιοι Πρωθυπουργοί, που έχουν προσφέρει σ’αυτόν τον τόπο είναι εθνικές εφεδρείες. Έχουν συσσωρευμένη εμπειρία έχουν εικόνες και παραστάσεις, και μπορούν σε κάποια δύσκολη στιγμή να δώσουν μια συμβουλή, όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

–    Ο Κώστας Καραμανλής έχει κλείσει κάθε κουβέντα για επιστροφή στην ενεργό πολιτική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: