1.2.16

Γιαιτί δεν έχουμε αποφύγει ακόμα το Grexit...

Στους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο ενός Grexit ενόψει της κρίσιμης πρώτης αξιολόγησης και τη διαχείριση του προσφυγικού αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Politico.

Μάλιστα η...
οικονομολόγος Megan Green στο άρθρο της αναφέρει πως ο Ιούλιος είναι ο επικίνδυνος» μήνας «καθώς η Ελλάδα θα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο στα οικονομικά τον Ιούλιο κα την ίδια στιγμή θα βλέπει τις προσφυγικές ροές να φτάνουν στο ζενίθ τους»

Αναλυτικότερα η οικονομολόγος Megan Green αναφέρει στο άρθρο της:

«O αγώνας της Ελλάδας να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και ταυτοχρόνως να διαχειριστεί την άφιξη χιλιάδων προσφύγων στις ακτές της θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο αυτό το καλοκαίρι. Και μπορεί να ποντάρει κανείς ότι το Grexit θα μπει και πάλι στο τραπέζι».

Όπως σημειώνει η Green, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν βρίσκεται πλέον στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, οι δανειστές επιστρέφουν στη χώρα αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσουν την πρώτη αξιολόγηση, μια αξιολόγηση που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και να έχουν απελευθερωθεί τα σχετικά κεφάλαια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: