26.7.15

“Τί έπαθε το Τσακαλωτο;” ...

Συνεχίζουν το τρολάρισμα στον Ευκλείδη...
Μεγαλωμένος στο εξωτερικό ο Ευκλείδης, τα… “ελληνικά Tσακαλώτου”, αλλά και το dress code που επιλέγει , προσφέρουν άφθονο τρολάρισμα στα social media.
Οπως...
διαβάζουμε στο protothema.gr: 

Να γελάς ενώ παράλληλα ακούς από το στόμα υπουργού την επιβολή φόρων και μέτρων, μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μπορεί να το επιτύχει.




Τα σπαστά ελληνικά, ο αυθορμητισμός, οι εκφράσεις του και το χιούμορ του ελάφρυναν λίγο την ατμόσφαιρα στις συνεδριάσεις του  κοινοβουλίου, το οποίο κλήθηκε να ψηφίσει μέσα σε 15 ημέρες δύο “σκληρά” νομοσχέδια. 


Το ταμπεραμέντο του έχει κερδίσει το κόσμο, αν και ο κ. Τσακαλώτος ανέλαβε έναν άχαρο ρόλο σε μία κρίσιμη συγκυρία, ενώ το κόμμα του έχει αρχίσει να φέρνει σε πολύ δύσκολη τον πρωθυπουργό Τσίπρα, ο οποίος γελά και εκείνος με τα καμώματα του υπουργού στη Βουλή. Βέβαια, ο υπουργός έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το οποίο και επιστρατεύει στα δύσκολα.


Μεγαλωμένος στο εξωτερικό, τα… “ελληνικά τσακαλώτου” κάνουν φυσικά και το γύρο του διαδικτύου και είναι αντικείμενο έντονου σχολιασμού στα κοινωνικά δίκτυα. Τον “Τσακαλώτο τη Βουλή ομιλητάει”. Κάπως έτσι τον τρολάρουν στα κοινωνικά δίκτυα! Αν μπορούσαμε να συμπτύξουμε όλα τα σχόλια μαζί ο υπουργός Οικονομικών είναι σαν ένα… αρκουδάκι που του τελειώνουν οι μπαταρίες και μιλά σαν να διαβάζει από το google translate, φορώντας τσαλακωμένα πολύχρωμα ρούχα! Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτά που ξεστομίζει ο χαμογελαστός υπουργός, αλλά και η επιλογή των ρούχων του. Είναι ο τσαλακωμένος Τσακαλώτος! Το σακίδιο με το κρεμασμένο κουκλάκι, οι πολύχρωμες ενδυματολογικές του επιλογές και τα φωσφοριζέ hands free που κρέμονται από το πέτο τον κάνουν ακόμα πιο παιχνιδιάρη με τα κοινωνικά δίκτυα. “Σακακι ή ζακετα φορά ο Τσακαλώτος;”, σχολιάζουν στο twitter. 


Τι “Πι-εν-πι”, τι TNT…. 


Πολλές οι στιγμές που προκάλεσαν τα γέλια των μελών του Κοινοβουλίου, αλλά αυτό που απέσπασε ίσως τις καλύτερες “κριτικές” είναι η αναφορά του στη συντομογραφία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ): αυτό είναι Πι-εν-πι ! Δεύτερο καλύτερο είναι το μπέρδεμα των… πυλώνων με τα… ποδάρια. Ο υπουργός αντί να  τονίσει με έμφαση ότι υπάρχουν τρεις πυλώνες  και ανταυτού είπε υπάρχουν τρία ποδάρια! “Θα το ξαναπώ. Ο Τσακαλώτος μιλάει σα τον Μπάγιεβιτς”, σχολιάζει χρήστης στο twitter, ενώ ένας άλλος γράφει: “Την είπε ο Τσακαλώτος στον Λοβέρδο για τις οπεοθετικες. Ευκλειδη πέρνα μας ακομα 5 μνημόνια δεν μας νοιάζει”. 


“Τί έπαθε το Τσακαλωτο;” 


Αν και  ευγενής και εξαιρετικά ψύχραιμος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τετάρτη βγήκε από το ρούχα του, με το twitter να φωνάζει «Τι του κάνατε του Ευκλείδη;»!  Το χιούμορ τψν χρηστών των κοινωνικών  δικτύων “χτύπησε” κόκκινο: “Με το που τα πήρε ο Τσακαλώτος, έφυγαν έντρομα όλα τα κουνούπια απ´το σπίτι”, “Ξεψάρωσε ο Τσακαλώτος #vouli”, “Ευκλειδης Τσαμπουκαλωτος”, “Καλέ, θύμωσε ο Τσακαλώτος, μαζεύτε τα γυναικόπαιδα”, “Δαγκώνει σαν το Σουάρεζ”, “Θα πάθει έμφραγμα αυτο το Τσακαλώτο!”, “Τί έπαθε το Τσακαλωτο”.


Στις 3 τα ξημερώματα στη  Βουλή ο κ. Τσακαλώτος προκάλεσε απίστευτο καυγά, έκανε έξαλλο τον προεδρεύων, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ εξεράγησαν. Τι έπαθε λοιπόν το Τσακαλώτο; Οι συνεχείς παρεμβάσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ζητούσε με ειρωνικό τρόπο επανειλλημένως το λόγο προκειμένου να απαντήσει σε βουλευτές, εξόργισε τον προεδεύοντα της συνεδρίασης Αλέξη Μητρόπουλο, με αποτέλεσμα ένα «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των δύο. Αρκετή ώρα αφότου η τοποθέτηση του εισηγητή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου είχε ολοκληρωθεί, ο κύριος Τσακαλώτος ζήτησε το λόγο και ξεκίνησε να απαντά περί μαρξισμού και συζήτησης επί του κεφαλαίου, προκαλώντας την οργή των βουλευτών του κομμουνιστικού κόμματος, που άρχισαν να φωνάζουν και να τον διακόπτουν. Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών απαντούσε στον βουλευτή του ΚΚΕ σχετικά με το αν μπορεί να «πιάσει» όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, και να «ταιριάξει» τα στοιχεία τους, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο κ. Καραθανασόπουλος αντιδρούσε από την ολομέλεια φωνάζοντας «ψηφίσατε τρίτο μνημόνιο, αφήστε τις αμπελοσοφίες».


«Κάποτε οι μαρξιστές δεν λέγανε για  αμπελοσοφίες, ακούγανε. Είναι κατάντια αυτό που κάνετε», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος, εξαγριώνοντας τον κ. Καραθανασόπουλο, ο οποίος συνέχιζε να διαμαρτύρεται και διέκοπτε τον υπουργό. Αγανακτισμένος ο κ. Τσακαλώτος απευθύνθηκε προς τον κ. Μητρόπουλο: «Προεδρεύετε ή όχι»; 


“Μισογεμάτο το πεοτήρι”!


“Να πω για τις συντάξεις θα υπάρχουν μέτρα αργότερα αλλά αυτό ότι υπάρχει έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει συμφωνηθεί”. Αυτή η φράση ακούστηκε στη Βουλή από τον υπουργό…. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 


Πέρα από τα σαρδάμ τύπου “δυσκολίων” (αντί για δυσκολιών)  είχουνε (αντί θα έχουνε), απηρεάσουνε, απηρεάσει, αναπτυκιακή, μισογεμάτο το πεοτήρι, μισο λεφτό κάνουν θραύση και τα συντακτικά λάθη, χωρίς να βγαίνει νόημα: για την ελληνική κράτος, με νηφάλια, τα πολιτικά πρόσωπα που στα στο όλα τα άτομα, θα αρχίσουμε με τα νησιά που έχουν μεγαλύτερη τουριστική, τα λεφτά που βγήκανε θα τα ταιριάξουμε (αντί αντιστοιχίσουμε) με τις φορολογικές δηλώσεις, γιατί δεν ήρθανε κάτι για τους αγρότες, στο εκλογική μάχη, εξυγκνιατικός μηχανισμός


Είναι και οι αξέχαστες ατάκες όπως “Κύριε Μητρόπουλε (προεδρεύων της συνεδρίασης στη Βουλή) μπορείτε να το κρατήσετε πιο χαμηλά (να πει στο σώμα να κάνει ησυχία), δεν μπορώ να ακούσω τον εαυτό μου”! 


Πως γίνεται λοιπόν να μη γελάσεις με τις παραπάνω φράσεις και να κλείσεις αυτό το αφιέρωμα για τη “διάλεκτο Τσακαλώτο” με τα λόγια του: Σήμερα είμαι το οντέρβ, το κύριο πιάτο το έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: