8.5.24

Ευθύνες στους αστυνομικούς...


...για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους δείχνει η ΕΔΕ...
Μία μέρα μετά το ξέσπασμα της οικογένειας της 28χρονη Κυριακής, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η ΕΔΕ για το περιστατικό...

Αναφερόμενη στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση και την Προκαταρκτική Έρευνα σε βάρος των αστυνομικών η δικηγόρος της Ελένη Μαζαράκη κατήγγειλε μεγάλη καθυστέρηση στην πειθαρχική και ποινική διαδικασία, που αν επιβεβαιώσει τις ολιγωρίες θα οδηγήσει σε ξεχωριστή δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις διαρροές αυτές, το πόρισμα της ΕΔΕ αποδίδει σοβαρές πειθαρχικές ευθύνες στους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο ο 39χρονος δράστης μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την κοπέλα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πειθαρχικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση γυναικοκτονίας προκύπτουν για όλους τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο τμήμα εκείνη την ημέρα, ενώ στον φρουρό και την υποδιοικήτρια του ΑΤ Αγίων Αναργύρων φέρονται να αποδίδονται οι μεγαλύτερες ευθύνες.

Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να υποβληθεί στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. την Παρασκευή 10 Μαΐου. Το πόρισμα της ΕΔΕ θα συμπεριληφθεί στην έρευνα που γίνεται με εισαγγελική εντολή για τις ποινικές ευθύνες των αστυνομικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: