8.5.24

Η Βίκυ Φλέσσα επιμένει «με αγάπη» ότι τα παιδιά στα Τέμπη «μαζί τα σκοτώσαμε»...



Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυ Φλέσσα, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις για τις δηλώσεις για το δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών, επιμένει στη θέση της περί συλλογικής και ατομικής ευθύνης, αποδίδοντας «κουλτούρα βίας τοξικότητα» σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση...


Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή TLive του Alpha, η Βίκυ Φλέσσα υποστήριξε μάλιστα ότι το βίντεο ήταν παράνομο και πως έγινε κοπτοραπτική στα λεγόμενά της, ισχυριζόμενη ότι είπε αυτά που είπε για τα Τέμπη «με αγάπη», απαντώντας σε ερώτηση προσώπου από το κοινό στην παρουσία του βιβλίου της, που τη ρώτησε «γιατί κατεβαίνει στις εκλογές με αυτή την ελεεινή κυβέρνηση και τους εγκληματίες που σκότωσαν τα παιδιά στα Τέμπη».

Τότε η κ. Φλέσσα απάντησε ότι «το κράτος όλο νοσεί. Τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί. Αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλοι και όλες μαζί. Δεν έχει σχέση με κανένα πρωθυπουργό και καμία κυβέρνηση». Δήλωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από συγγενείς των θυμάτων, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε καταγγείλει τη Βίκυ Φλέσσα για κυνισμό και «προσπάθεια να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη και να την “ξεπλύνει” από συγκεκριμένες ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της, οι οποίες δεν περιορίζονται στην ίδια την τραγωδία, αλλά και σε όλα όσα ακολούθησαν και αποκαλύπτονται συνεχώς, συνιστά βαθύτατη προσβολή προς τους συγγενείς των θυμάτων, που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης».



Προσπαθώντας να υπερασπιστεί ξανά αυτή τη θέση της, για την οποία πάντως είχε σαφή και πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση, είπε στον Alpha πως πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και δεν μπορεί να εργαλειοποιείται μια εθνική τραγωδία, ενώ πρόσθεσε:

«Εάν από το 1981 έως σήμερα όχι μόνο στον ΟΣΕ, αλλά και σε άλλα πεδία, γνωρίζαμε ότι στο τρένο ήταν μέσα το παιδί μας, η μάνα μας και γενικά δικοί μας άνθρωποι, τότε θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Τα παιδιά αυτά όλα μαζί τα σκοτώσαμε, είτε αφορά τα Τέμπη, είτε το Μάτι και είμαστε μία κοινωνία σάπιων ανθρώπων. Δεν φταίει καμία κυβέρνηση. Κάθε άτομο ξεχωριστά φταίει. Να επιστρέψουμε σε μία κουλτούρα αγάπης. Ζούμε σε μία κουλτούρα βίας και τοξικότητα. Ζούμε σε μία δυστοπική κοινωνία με φόβο».

Η υποψήφια ευρωβουλευτής είπε επίσης «παραποιούνται οι δηλώσεις» της και πως έχει προχωρήσει σε εξώδικα και αγωγές.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να δικάζει δημόσια» και να εργαλειοποιείται μία τραγωδία, σημειώνοντας ότι «υπερβαίνει τα όρια του λαϊκισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: