1.10.23

Ισχυρή έκρηξη στην Άγκυρα κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο...


Οι πρώτες εικόνες...
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στην τουρκική πρωτεύουσα από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή που βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών και η τουρκική Εθνοσυνέλευση, ενώ έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Άγκυρας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για... βομβιστική επίθεση, ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει ξανά το κοινοβούλιο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Οι πληροφορίες που έρχονται από τη γειτονική χώρα παραμένουν συγκεχυμένες, με τον υπουργό Εσωτερικών να κάνει λόγο για δύο τρομοκράτες, ο ένας εκ των οποίων ανατινάχθηκε, ενώ ο άλλος «εξουδετερώθηκε» από τις Αρχές. Ο υπουργός ανέφερε ότι ένας εκ των τρομοκρατών είναι νεκρός.

Σύμφωνα με τον Αλί Γεγλικαγιά «Περίπου στις 9.30 δύο τρομοκράτες που ήταν με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε, ενώ ο δεύτερος εξουδετερώθηκε. Μετά το περιστατικό το κοινοβούλιο σφραγίστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας».

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Στην τουρκική πρωτεύουσα η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη με αστυνομικούς, στρατιώτες, πυροτεχνουργούς να βρίσκονται επί ποδός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: