2.10.23

Ασκήσεις υπομονής από Μητσοτάκη για υπουργούς...


...και η ανάγκη του Κασσελάκη για… αποσυμπίεση...

Ας είναι καλύτερος ο μήνας που ξεκινάει γιατί τον προηγούμενο, είδαμε τα χαΐρια του.

Πλημύρες και καταστροφές για την κυβέρνηση.

Θύελλα Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ που... δεν λέει να κοπάσει.

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση, ο Μητσοτάκης τα έχει πάρει στο κρανίο με ορισμένους υπουργούς και ο Μάρτης είναι μακριά για να τους αλλάξει.

Αλλά εδώ που τα λέμε, του δίνονται ευκαιρίες να μειώσει τον αριθμό του υπουργικού συμβουλίου, αλλά αντί παραιτήσεις κάνει ασκήσεις… υπομονής ο ίδιος.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Καιρίδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Θεοχάρης, στο τσακ γλύτωσαν την αποπομπή τους. Μια άλλη φορά ίσως…

Στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, η «κασσελακιάδα», καλά κρατεί αφού ο νέος πρόεδρος δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να είναι κάθε μέρα στα κανάλια και όχι με θετικό τρόπο.

Τελευταίο κρούσμα η εμφάνισή του στον μικρό μαραθώνιο των Σπετσών.

Ο Στέφανος πήγε, λέει, για αποσυμπίεση! Μα, μετά από ελάχιστες εβδομάδες εσωκομματικού τρεξίματος, χρειαζόταν αποσυμπίεση;

Πολύ γρήγορα δεν κουράζεσαι ρε μεγάλε; Τι θα γίνει όταν αναλάβεις πρωθυπουργός -όπως σου φώναζαν έξω από την Κουμουνδούρου – θα θέλεις αποσυμπίεση τριμήνου κάθε… δίμηνο.

Και καλά, πας Σπέτσες για γυμναστήριο και μαραθώνιο, τις δηλώσεις για τον Μπέο και την καταστροφή στο Βόλο τι τις ήθελες από εκεί;

Αν ήθελες κόντρα με τον Μπέο, έπρεπε να βάλεις γαλότσες και να είσαι εκεί, όχι στις Σπέτσες.

Άσχετο. Τα φροντιστήρια στην Αθήνα, πότε ανοίγουν;

Η Ομπρέλα και ο Γαβριήλ

Στο μεταξύ, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα όργανα δεν πρόκειται να κοπάσουν.

Οι «Ομπρελίνες», όπως λέμε τους οπαδούς του Τσακαλώτου και την τέρμα αριστερή πτέρυγα του κόμματος θέλουν να συνεδριάσει το συντομότερο η Πολιτική Γραμματεία για να βάλουν όρους στον Κασσελάκη. Να του δώσουν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνος του.

Οι της Έφης της Αχτσιόγλου πάντως είναι πιο προσεκτικοί.

Δεν θέλουν να βγουν στα χαρακώματα από τώρα.

Δεν υπάρχει κι εμπιστοσύνη εδώ που τα λέμε, ανάμεσα σε Τσακαλώτους και στρατόπεδο Αχτσιόγλου.

Τώρα, κάτι περίεργα που ακούω ότι αυτή η αριστερή πτέρυγα η αντικασσελακική θα ήθελε επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για να βγει κανονικά στο αντάρτικο και στην ευθεία αμφισβήτηση, τα ακούω βερεσέ.

Ο Γαβριήλ μία εμφάνιση έκανε ο άνθρωπος σε μία εκδήλωση της Έφης την τελευταία στιγμή πριν τον πρώτο γύρο εκλογών και ξαναγύρισε στα κιτάπια του τα ερευνητικά και τις μελέτες.

Αν ερχόταν η Έφη στα πράγματα θα το σκεφτόταν θετικά να επιστρέφει πιο ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η ιστορία, πιθανόν να θέλει ξεχάσει τη σύντομη αυτή περιπέτεια, αλλά και να ξεχαστεί γρήγορα η δική του εμπλοκή...

Κάλχας

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: