2.10.23

Ντροπή, ντροπή, ντροπή...


Και ξαφνικά, όταν τελείωσε το γεμάτο από φάσεις και γκολ ντέρμπι στη Λεωφόρο, μάθαμε ότι ο ΠΑΟΚ σφαγιάστηκε, ή περίπου, από τον διαιτητή! Τα μάθαμε από τον έξαλλο Ρασβάν Λουτσέσκου. 

Που έκοψε στη μέση την ερώτηση του... Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου –για την ακρίβεια δεν τον άφησε καν να ρωτήσει–, «σε γενικές γραμμές κράτησε το πλάνο» άρχισε να λέει ο ρεπόρτερ, και ο Λεουτσέσκου ξέσπασε σε ένα αγγλόφωνο παραλήρημα. Για πόσα λεπτά μιλούσε; Δύο; Τρία; Ένας απνευστί μονόλογος γεμάτος πάθος και εμπάθεια. «Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! για το ελληνικό ποδόσφαιρο» είπε. 

Συνηθισμένη η τακτική και γνωστός ο χαρακτήρας τού Ρουμάνου. Μια συνεχής αμφισβήτηση και μαζί μια αδιάκοπη προσβλητική συμπεριφορά για ομάδες, διαιτητές και πρόσωπα.  

Προπονητές, παράγοντες και άνθρωποι σαν τον Λουτσέσκου είναι η χαρά του φανατικού, το κίνητρο του μακελάρη. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι πολλοί και λειτουργούν σαν φορτιστές του φανατισμού στην κερκίδα και τροφοδότες τού οπαδικού χειραγογούμενου Τύπου. Ο οποίος φανατισμός εξαπλώνεται και διαχέεται εκτός γηπέδων, με τις γνωστές, τραγικές πολλές φορές, συνέπειες. 

Και μετά ψάχνουμε για τις αιτίες. Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!...   

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: