19.12.25

«Απειλές» Βορίδη κατά αγροτών: Με το «δεν μιλάω»...


...στο τέλος δεν θα πάρει τίποτα κανένας...

Σε καθημερινή αναζήτηση πολιτικής γραμμής και στάσης βρίσκεται η κυβέρνηση απέναντι στον αγροτικό ξεσηκωμό, ο οποίος ασκεί έντονες πιέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου...

Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα και προετοιμάζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Κι αφού ακόμη μια απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού δείχνει να πηγαίνει «κουβά» η κυβέρνηση, δια στόματος Μάκη Βορίδη, επιστρέφει στις κεκαλυμμένες απειλές.

«Με το "δεν μιλάω", στο τέλος δεν θα πάρει τίποτα κανένας»

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μίλησε, σήμερα, στον πάντα φιλόξενο ΣΚΑΪ, και έσπευσε να προειδοποιήσει πως στο τέλος οι αγρότες μπορεί να μην πάρουν τίποτα από αυτά που διεκδικούν.

Τα λόγια του πρώην υπουργού ήταν χαρακτηριστικά: Αυτό που βλέπω από πλευράς κυβερνήσεως είναι ότι σε μείζονα ζητήματα, σε θέματα μεγάλης σημασίας, η κυβέρνηση τους λέει ‘ελάτε’ και μάλιστα με μια θετική διάθεση. Και για το ρεύμα είδα το ίδιο και για τις πληρωμές. Δεν μπορεί η άλλη πλευρά να λέει ‘όχι, δεν μιλάω’. Με το ‘δεν μιλάω’, στο τέλος δεν θα πάρει τίποτα κανένας. Γιατί κάπως πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι πρέπει να προχωρήσουμε.

Είχε, μάλιστα, σπεύσει να διερωτηθεί «τι παραπάνω να κάνει η κυβέρνηση», προφανώς εκτιμώντας πως έχουν καλυφθεί... τα πάντα για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Μάκης Βορίδης, μάλιστα, επανέλαβε και τη γνωστή τακτική πως οι κινητοποιήσεις «δεν μπορεί να δημιουργούν γενικότερη δυσλειτουργία και να μεταφέρουν βαριές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Εδώ υπάρχουν αγαθά που πρέπει να προστατευτούν»

«Μετά τα τελεσίγραφα ήρθαν οι απειλές»

Η κυβέρνηση έχει πλέον όλη την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τους αγρότες, σημειώνει ο Κώστας Τσουκαλάς σε δήλωσή του με τίτλο: «Μετά τα τελεσίγραφα, ήρθαν οι απειλές της κυβέρνησης κατά των αγροτών», σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ανέφερε σχολιάζοντας τα αίτημα των αγροτών πως "δεν μπορεί η άλλη πλευρά να λέει "όχι, δεν μιλάω". Με το "δεν μιλάω" στο τέλος δεν θα πάρει κανείς τίποτα"», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας ότι «είναι προφανές πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν απολογείται, αλλά απειλεί ευθέως πλέον τους αγρότες, που βύθισε στην απόγνωση και σε ιδιότυπο μνημόνιο». «Τους εμπαίζει χαρακτηρίζοντας δίκαια τα αιτήματα τους από τη μία και στέλνοντας δια του κ. Βορίδη τελεσίγραφα ότι δεν θα πάρουν τίποτα από την άλλη», προσθέτει, για να τονίσει ότι «ο κ. Βορίδης, βασικός πολιτικός υπαίτιος της ασφυκτικής κατάστασης που διαμορφώθηκε στον πρωτογενή τομέα με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κουνά προκλητικά το δάχτυλο στον αγροτικό κόσμο».

«Αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση προσχηματικά και μόνο εννοεί το διάλογο. Ως αποδοχή των τετελεσμένων που έχει δημιουργήσει η αδιέξοδη πολιτική της. Έχει πλέον όλη την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται», υπογραμμίζει ο κ. Τσουκαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: