22.5.24

Προδοσίες στον πράσινο ήλιο...



Όλα λοιπόν τα έχει το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες, η αναβίωση εσωκομματικών (ιστορικών) συγκρούσεων του έλειπε.

Μία ατάκα που του… ξέφυγε (ή όχι?) του Νίκου Ανδρουλάκη στην προχθεσινή εκδήλωση στη Λάρισα, πάει να βάλει φωτιά στα τόπια πριν την ώρα της...

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα παρουσία του Νίκου Παπανδρέου;

Δεσμεύτηκε ότι «η δημοκρατική παράταξη δεν θα ξαναπροδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Και το εύλογο, για να είμαστε σωστοί, ερώτημα είναι «πότε πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού;».

Διότι εξ όσων γνωρίζουμε όλοι, επισήμως το Κίνημα δεν έχει πει ποτέ ότι ευθύνεται για τη χρεοκοπία  του 2010, ή ότι κακώς έφερε τα μνημόνια και το ΔΝΤ στη χώρα. Τουναντίον η επίσημη, ιστορικά, γραμμή είναι ότι με εκείνες τις επιλογές έσωσε τη χώρα και θυσιάστηκε το ίδιο για αυτή τη σωτηρία!

Τώρα, πότε και πώς προέκυψε η άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

Πάντως ο Ανδρουλάκης σίγουρα δεν εννοούσε την περίοδο Σημίτη – στην ίδια ομιλία μάλιστα χαρακτήρισε σοβαρή και αξιόπιστη την κυβέρνηση 1996-2004.

Εννοείται ότι δεν μπορεί να εννοεί την περίοδο της αρχηγός του Βαγγέλη Βενιζέλου, καθότι ήταν και ο ίδιος σε καίρια πόστα τότε – μεταξύ άλλων και γραμματέας του κόμματος!

Μαθαίνω ότι οι παπανδρεϊκοί έμειναν λίγο ενεοί μόλις πληροφορήθηκαν την ατάκα – ή μήπως μήνυμα;

Λέω για μήνυμα διότι στο παρασκήνιο διακινούνται πληροφορίες ότι εάν δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, τότε θα τεθεί θέμα και από την πλευρά αυτή...

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: