23.5.24

Το δύσκολο κοινό για τον Κασσελάκη...

Οι αναλύσεις των ποιοτικών στοιχείων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες φτάνουν στην Κουμουνδούρου δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά καταφέρνει να έχει απήχηση στην τρίτη ηλικία – μία επιρροή την οποία είχε χάσει παντελώς τα τελευταία χρόνια.

Αλλά το ανησυχητικό είναι πως δεν τα πάει καλά στην πιο δυναμική ηλικιακή ζώνη, αυτή των 25-54...

Το συμπέρασμα είναι πως το life style με το οποίο ο Κασσελάκης έχει καταφέρει να περάσει σε πολλά κοινά, κυρίως νέους, δεν αρκεί σε αυτές τις παραγωγικές ομάδες.

Πρόκειται για τα κοινωνικά στρώματα που έχουν τα περισσότερα βάρη – οικογένεια, επαγγελματικό άγχος, δάνεια κ.α.- και περιμένουν συγκεκριμένα και σοβαρά πράγματα από την πολιτική.

Δεν μετρά η συμπάθεια, ούτε το γκελ που μπορεί να τους κάνει ή να μην τους κάνει ένας πολιτικός, θέλουν απτές αποδείξεις για την πολιτική αποτελεσματικότητα και τις φιλικές πολιτικές.

Αν το βελτιώσει κι αυτό ο Κασσελάκης τότε καλώς θέτει ως στόχο στις ευρωεκλογές το 20%. Αλλά εάν δεν πετύχει αυτόν τον στόχο σημαίνει ότι δεν κατάφερε να γίνει όσο «πολιτικός» απαιτούσε το πιο δυναμικό κοινό του εκλογικού σώματος…

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: