19.1.22

Σκληρή η επόμενη ημέρα για την «Αυγή»...


Η επόμενη ημέρα μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρηση του φύλλου της «Αυγής» περιλαμβάνει σκληρές αποφάσεις για την «εξυγίανση εν λειτουργία του ημερήσιου φύλλου στην επέτειο των 70 χρόνων της ιστορικής εφημερίδας». 

Είναι ήδη επίσημα δηλωμένο από την Πολιτική Γραμματεία πως το 2022 η... επιδότηση θα μειωθεί κατά 1,5 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, από τα 3,8 εκατ. που έδινε για τα ΜΜΕ το κόμμα θέλει να διαθέτει 2,3 εκατ.

Το σχέδιο της διοίκησης, που έχει εγκριθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πλέον φανερό πως προέβλεπε την εθελούσια έξοδο, η οποία ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, έχει αποτύχει αφού μετείχαν μόνο 14 άτομα, όταν στόχος ήταν να αποχωρήσουν τουλάχιστον 25. 

Κατά πληροφορίες πάντα, το σχέδιο προβλέπει, μετά το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, να παραμείνουν περί τους 45 εργαζομένους, από τους 77 που εργάζονται σήμερα. Το κόστος της μισθοδοσίας ανήλθε το 2019 στο 1.715.534 ευρώ και το 2020 στο 1.738.951 ευρώ. 

Αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος χρηματοδότησης, πέρα από τα χρήματα που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε οι απολύσεις είναι μονόδρομος, εκτός και αν επανέλθει το σχέδιο της εθελουσίας...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: