24.1.22

Στα «λευκά» ντύθηκαν τα νησιά του Αιγαίου...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Oι πολικές θερμοκρασίες και οι πρωτόγνωρα πυκνές χιονοπτώσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου και πιο σφοδρού κύματος της κακοκαιρίας ''Ελπίδα" που ήδη χτυπά τη χώρα. 

Στην ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποφασίστηκε να αποφεύγεται κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση για τις επόμενες 48 ώρες ενώ οι... πολίτες των περιοχών όπου αναμένονται έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να έχουν μαζί τους 

Ήδη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ,έρχονται «χιονολαίλαπες» και «χιονοκαταιγίδες, ενώ ο χιονιάς αυτός προμηνύεται να είναι επικίνδυνος.

EΥΒΟΙΑ


Η πυκνή χιονόπτωση στα Κριεζά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε από νωρίς χτες το βράδυ ενώ το χιόνι σκέπασε τα πάντα ακόμη και τον επαρχιακό δρόμο Λεπούρων – Καρύστου.



ΝΑΞΟΣ

Όλη τη νύχτα , συνεργεία του δήμου στη Νάξο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουν ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο.


Χιόνια έπεσαν ακόμα και σε παραλιακούς οικισμούς με το θέαμα του χιονιού στρωμένο πάνω στην αμμουδιά να είναι μοναδικό.



ΤΗΝΟΣ
 
Την Κυριακή το βράδυ, οι επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π” κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ανοιχτά της Άνδρου με προορισμό το νησί της Τήνου ξεκίνησαν να παίζουν χιονοπόλεμο! Κι όπως θα δείτε στο βίντεο, φαίνεται να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα καθώς είδαν το κατάστρωμα του πλοίου να μετατρέπεται σε…χιονοδρομικό.


ΜΥΚΟΝΟΣ

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στην Αττική ο χιονιάς θα ξεκινήσει σήμερα ενώ χιόνι δεν αποκλείεται να δουν ακόμα και οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων με τον μεγαλύτερο όγκο του χιονιού να πέφτει έως και την Τρίτη το μεσημέρι...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: