20.1.22

Οι ψευτάντρες έπεσαν σε βράχο…


Τους φανταζόμαστε τρεμάμενους πίσω από τις δυνατές πλάτες μπαμπάδων –δυνατές από φράγκα–, κρυμμένους σαν φοβισμένα γατάκια κάτω από ακριβά γραφεία δικηγόρων με βαριά ονόματα, απελπισμένους που τους πήγε τόσο στραβά η επιχείρηση «διασκέδαση», με όχι απλώς σεξουαλικό καταναγκασμό, αλλά με... 
δολιότητα και βιασμό, όπως καταγγέλλεται. Μαζί φανταζόμαστε τρεμάμενο όλον τον βρώμικο περίγυρο των διοργανωτών και των παρτι-κολόγων. 

Αυτή τη φορά το θύμα έκανε ό,τι δεν άντεχαν να κάνουν δεκάδες (εκατοντάδες σε βάθος χρόνων;) άλλα: μίλησε –και όχι κρυμμένο. Κατάγγειλε με όνομα και επώνυμο, μπροστά στην κάμερα, κατά πρόσωπο, όχι με την πλάτη γυρισμένη στον φακό. Χωρίς ηλεκτρονικό πλέγμα στα μάτια, χωρίς αλλοίωση στη φωνή, αλλά με καθαρότητα, ευθύ λόγο και με πρόσωπο που εξέπεμπε πραότητα και ειλικρίνεια. Έπειθε! 

Αυτό το κορίτσι είχε τη δύναμη και το θάρρος να μιλήσει, να εκτεθεί στη δημοσιότητα, να περιγράψει λεπτομέρειες από το ανατριχιαστικό της βίωμα, να κρατήσει πάνω στη σώμα του τη βρωμιά για ώρες, για 24ωρα, για να μη χαθούν τα σημάδια της τερατωδίας. Αγνόησε τις απειλές και έσπρωξε τις εξελίξεις, πρώτα με την καταγγελία της, ύστερα με τη συνέντευξή της –από τις λίγες που πληρούν τους όρους της πολυβασανισμένης στη δημοσιογραφία  έννοιας «συγκλονιστική». Στο πρόσωπό του έρχεται μια, μικρή έστω, δικαίωση για άγνωστο αριθμό θυμάτων, που βίωσαν την ντροπή και δεν είχαν τη δύναμη να μιλήσουν.  

Αυτό το κοριτσάκι τούς βγήκε σκληρό. 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όσοι αμφισβητούν το δίκιο και την ειλικρίνεια της κοπέλας επειδή αποκαλύφθηκε στον «Zougla» Τριανταφυλλόπουλο, ας της προτείνουν την επόμενη φορά το «δημοσιογραφικό ορθό» για να μιλήσει τόσο καθαρά για έναν προσωπικό εφιάλτη. Να δούμε πού αλλού και πώς αλλιώς θα μας έβγαζε αποτελεσματικότερα από τη νάρκη...

harddog-sport-blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: