18.1.22

Τα νέα πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο Ανδρουλάκης...


Σχηματίζοντας την αιχμή κρούσης του κόμματος, την περασμένη Πέμπτη, η Χ. Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα τις αρμοδιότητες των βουλευτών. Εκπλήξεις δεν υπήρξαν πλην του Γ. Φραγγίδη που αναλαμβάνει τον κρίσιμο τομέα της Υγείας και του... Απόστολου Πάνα που ανέλαβε το Ανάπτυξης. Εκ των συνυποψηφίων Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ο Α. Λοβέρδος παρέμεινε τομεάρχης Εξωτερικών, ο Γ. Παπανδρέου εκπρόσωπος της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Χάρης Καστανίδης τομεάρχης Επικρατείας.

Τώρα έρχεται η ώρα των ανακοινώσεων για τις θέσεις αιχμής. Οι αποφάσεις ελήφθησαν αποκλειστικά από τον ίδιο το Νίκο Ανδρουλάκη και θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Τέσσερις είναι οι κενές βασικές καρέκλες: Του εκπροσώπου Τύπου, του διευθυντή του γραφείου του προέδρου, του διευθυντή του γραφείου Τύπου και του διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδος αλλά και μερικές άλλες, όπως του Διεθυντή Ανθρώπινων Πόρων, μια θέση νεοσύστατη, όπως και εκείνη του υπεύθυνου αυτοοργάνωσης του κόμματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ονόματα που συζητούνται είναι τα εξής:

Εκπρόσωπος Τύπου

Μια θέση με εύλογες ευθύνες αλλά και προβολή για όποιον την αναλάβει.

Όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr για τη θέση του εκπροσώπου, φαβορί είναι ο Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος ήταν επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά διευθυντής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Είχαν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως του Ανδρέα Σπυρόπουλου τελευταία (ο οποίος είναι σχεδόν το... alter ego Ανδρουλάκη). 

Αναμένεται να του ανατεθεί σημαίνων ρόλος, είτε ως υπεύθυνος αυτοοργάνωσης του κινήματος, είτε, σε δεύτερο χρόνο, στο Συνέδριο, ως γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ως διαδόχου του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος θα κατέλθει επίσης υποψήφιος βουλευτής στην ανατολική Αττική.

Το όνομα του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα, το οποίο είχε παίξει πριν την γιορτές για τη θέση του εκπροσώπου τύπου, τελικώς δεν «περπάτησε» λόγω απροθυμίας του ιδίου ο οποίος τελικά ανέλαβε τον τομέα Ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ.

Θεωρείται επίσης πολύ πιθανό να υπάρξει και γυναίκα αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, αλλά διαψεύδονται οι πληροφορίες για την Βάσια Αναστασίου που ήταν στο επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου κατά την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ενώ είχε διατελέσει και πρόσφατα αναπληρώτρια γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, υπό τον Πάνο Βλάχο.

Στον τομέα Επικοινωνίας, σημαντικό ρόλο θα έχουν επίσης ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Τσόγκας, η Ειρήνη Κωστάκη, και ο Βασίλης Πανάγου.

Η νεοσύστατη Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, θα ανακοινωθεί και Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων, θέση για την οποία ακούγεται ότι προορίζεται η Μάρα Κουκουδάκη, η οποία ωστόσο διεκδικεί τον τομέα Οργανωτικού.

Η θέση αυτή έχει να κάνει με την αξιολόγηση στελεχών, (το περίφημο HR) ρόλο που παραδοσιακά στα κόμματα παίζει ο διευθυντής, εν προκειμένω ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος προφανώς θα παραμείνει και θα έχει τον έλεγχο στα οικονομικά και διοικητικά του κόμματος.

Στόχος της νέας ηγεσίας είναι να προκηρύξει διαγωνισμό για θέσεις μετακλητών, επιστημόνων κλπ που θα στελεχώσουν το κόμμα σε εξειδικευμένους τομείς -πρακτική που είχε ακολουθήσει και το «Ποτάμι». Το «σκάουτινγκ» γι' αυτά τα πρόσωπα (όχι φυσικά για τα πολιτικά στελέχη) σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, καθώς και την αξιολόγηση των βιογραφικών θα κάνει ο υπεύθυνος του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Διευθυντής γραφείου Ανδρουλάκη

Για τη νευραλγική θέση του διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΚΙΝΑΛ πληροφορίες θέλουν τον Ν. Ανδρουλάκη να έχει σκεφτεί να τοποθετήσει την Ελένη Αναστασίου. Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διατηρεί στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις ετών τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της με τον κ. Ανδρουλάκη. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις θα της το επιτρέψουν.

Για την ίδια θέση ακούστηκε και το όνομα του στενού του συνεργάτη, Νικόλα Παπάζογλου, αλλά και του Στέφανου Ξεκαλάκη, ο οποίος ωστόσο επιδιώκει να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, μάλλον στο νότιο τομέα της Αθήνας και θα ασχοληθεί με τα της ανασυγκρότησης. Γραμματέας Οργανωτικού είναι ο Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος δεν αποκλείεται να παραμείνει στη θέση του.

Ο σχεδιασμός είναι να υπάρξει ένας άνθρωπος ο οποίος να οργανώσει - με βάση το μητρώο των 270.000 μελών και φίλων που πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - τις εκλογές οργάνων της βάσης του κόμματος.

Διευθυντής ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Πρόκειται για ένα επίσης νευραλγικό πόστο, για το οποίο δεν έχει ακουστεί το παραμικρό προς ώρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκε στον πρώην υπουργό και πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη να αναλάβει τον θώκο, ωστόσο το γεγονός ότι διαμένει στα Ιωάννινα και οι νυχθημερόν απαιτήσεις της θέσης, απομάκρυναν αυτό το ενδεχόμενο. Ο κ. Αργύρης θα εξακολουθήσει να συνεισφέρει πάντως με την εμπειρία του. Αντίστοιχα ναυάγησε και η λύση του Πάρι Κουκουλόπουλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής εκ νέου στην Κοζάνη. 

Σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, η λύση αναζητείται στο πρόσωπο παλαιού έμπειρου κομματικού στελέχους, πρώην βουλευτή αν και υπάρχουν και εισηγήσεις με προφίλ νέου και επιστήμονα. Αρνητική απάντηση έδωσε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στη Χίο.

Ο Πάνος Βλάχος έχει αναλάβει εκ νέου γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ κινούμενος υπερδραστήρια σε όλα τα επίπεδα επιτελικού και οργανωτικού σχεδιασμού. 

Ο κ. Βλάχος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, εκτελεί και συνδετικό ρόλο της Χ. Τρικούπη με τους βουλευτές και την ανάδειξη του έργου τους (ερωτήσεις, κοινοβουλευτική δραστηριότητα κλπ), έναν ρόλο που έπαιζε μέχρι τις εκλογές ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ο κ. Βλάχος, θα αφιερώνει χρόνο στις προεκλογικές του δραστηριότητες.

Οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Μανώλης Όθωνας και Χρήστος Πρωτόπαπας θα αξιοποιηθούν, αλλά αναζητείται ο τρόπος που θα καθοριστεί σε επικοινωνία με τον ίδιο τον Ν. Ανδρουλάκη σε ευθετότερο χρόνο.

Επίσης στο υπόγειο της Χ. Τρικούπη διαμορφώνεται στούντιο για τη λειτουργία web radio.

Ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις ψηφιακές δυνατότητες που θα αξιοποιηθούν για την ανασυγκρότηση του κόμματος υπό τη μπαγκέτα του Γιώργου Καραμανώλη, στέλεχος με γνώσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και εκ των πρωτεργατών της Διαύγειας και του opengov.gr ο οποίος έχει αναλάβει το «ψηφιακό κόμμα».

Μέσα στον Ιανουάριο ή αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να συνεδριάσει και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ, για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη...

Αγγελος Μόσχοβας

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: