26.1.22

Ο ιδιώτης παραιτήθηκε...


...οι υπουργοί στις θέσεις τους, ο άστεγος πέθανε...

Γιώργος Καρελιάς

Η πανδημία, της οποίας διανύουμε το «τελευταίο μίλι» (Μητσοτάκης), τούς έχει ξεφύγει. Αγγίζουμε τους 23.000 νεκρούς, οι εκατόμβες συνεχίζονται.

Η ακρίβεια, που... μας έλεγαν ότι θα ήταν σύντομη, τώρα αρχίζει να δείχνει τα δόντια της. Και δεν την έχουμε ακόμα δει ολόκληρη στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σαν να μην τους έφταναν αυτά, έρχεται και τους  εκθέτει ο τηλεαστέρας της σκουπιδοτηλεόρασης.

Πώς ξεφεύγεις από αυτά; Εύκολο. Με μια… δημοσκόπηση, που να λέει ότι  η ΝΔ προηγείται με καμιά εικοσαριά μονάδες διαφορά από τον(άγνωστο) δεύτερο και ο Μητσοτάκης έχει στο τσεπάκι του τα νέα αυτοδυναμία.

 Φτου! Δεν πρόλαβε ο άριστος δημοσκόπος. Ηρθε η «Ελπίδα» και τα έκανε όλα μπάχαλο. Οι πανέτοιμοι «επιτελικοί» παραδόθηκαν στο χιόνι. Και κάποια παπαγαλάκια τους στα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να λένε ότι «δεν κάνει» ο Στυλιανίδης για τη θέση που έχει. Ποιος τον επέλεξε, δεν μας λένε. Σε λίγο θα αναπολούν τον Χρυσοχοίδη, που έκλεινε τον Κηφισό με τις πρώτες νιφάδες.

Και μετά; Μετά «εμφανίστηκε» ο πρωθυπουργός. Σκληρός και αμείλικτος, επέβαλε στην Αττική Οδό να πληρώσει 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Πώς τους…πετσόκοψε έτσι; Πάει, θα χρεοκοπήσουν, δεν τους λυπήθηκε καθόλου.

Όταν λέμε «εμφανίστηκε» ο πρωθυπουργός, δεν κυριολεκτούμε. Εμφανίστηκε δι’ ανακοινώσεως. Δεν πήγε κοντά στους αποκλεισμένους των δρόμων, όπως πήγε τις προάλλες στους αστέγους. Ωραίες οι φωτογραφίες στον Πειραιά, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή: άστεγος πέθανε στη Θεσσαλονίκη από το κρύο. Τι κρίμα, δεν θα προλάβει να χειροκροτήσει την επόμενη παρτίδα των Ραφάλ, όταν θα πετάξουν πάνω από το Λευκό Πύργο.

Επιτέλους, μια παραίτηση. Ο επικεφαλής της Αττικής Οδού παραιτήθηκε. Για το εκτός Αττικής Οδού μπάχαλο ουδείς ευθύνεται. Ο πρωθυπουργός θα  προεδρεύσει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Ολοι οι υπουργοί θα είναι στις θέσεις τους. Να λάβουν όλοι μαζί μια γενναία απόφαση: να παρασημοφορήσουν τους τρεις πρώτους εγκλωβισμένους, που θα πάρουν τα διχίλιαρα. Τα παράσημα να δώσει ο γενναίος των τηλεπαραθύρων  κ. Πατούλης.

Για τους λοιπούς αποκλεισμένους δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Κάνουν ήδη αυτοί. Απονέμουν, σιχτιρίζοντας,  το παράσημο της ανοιχτής παλάμης…

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: