19.1.22

Ξένο σώμα στη ΝΔ...


Ξένο σώμα αποτελεί, ουσιαστικά, για τη Ν.Δ. ο Γιώργος Κύρτσος, που δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την κριτικές παρεμβάσεις για όλο το φάσμα των κυβερνητικών χειρισμών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διστάζει... να διαγράψει τον ευρωβουλευτή καθώς ζυγίζει τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός ξορκίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με την κριτική ότι οι λόγοι αποπομπής του ευρωβουλευτή συνδέονται με τη διαφοροποίησή του για την άσκησης δίωξης εναντίον δημοσιογράφων που ερευνούσαν το σκάνδαλο Novartis.  Άλλωστε και ο ίδιος ο Γ. Κύρτσος τουιτάρισε προειδοποιητικά ότι διακρίνει δίψα στο επιτελείο Μαξίμου να υποστούν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πόλεμο φθοράς από διεθνείς ενώσεις δημοσιογράφων και επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ήδη το Euractiv δίνει έμφαση στην ενδοκομματική διένεξη σε άρθρο με τίτλο: «Γ. Κύρτσος: Πυρά κατά του κόμματός του για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα». «Ο κ. Κύρτσος προειδοποίησε για αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες σχετικά με την κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο πριν από δύο χρόνια, κατηγορήθηκαν για εμπλοκή στην υπόθεση ‘Novartis’ και κλήθηκαν να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή του Αρείου Πάγου» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρεί να υποβαθμίσει το περιεχόμενο των ενοχλητικών -για την κυβέρνηση- παρεμβάσεων του Γ. Κύρτσου. O Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως «το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν έχεις ενστάσεις και αμφιβολίες για κάποια πράγματα είναι να τα θέτεις. Απ’ όσο γνωρίζω (σ.σ.: ο κ. Κύρτσος) δεν έχει τοποθετηθεί».

Ο ευρωβουλευτής σήκωσε το γάντι παραθέτοντας, στο Twitter, όλα τα κεφάλαια της κυβερνητικής πολιτικής για τα οποία έχει ασκήσει κριτική. Θυμίζει την ανάγκη για καλύτερη αντιμετώπιση της Covid-19 και τις πιέσεις του για βελτίωση των συγκοινωνιών, τη διοχέτευση κονδυλίων από το ΕΜΣ για Υγεία, Παιδεία, αλλά και την έκδοση πράσινου ομόλογου χωρίς απολιγνιτοποίηση εξπρές. «Αν αυτά φαίνονται σκοτεινά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ας μας εξηγήσει τα φωτεινά» υπογράμμισε δηκτικά.

Παρέμβαση και για ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. φέρεται αποφασισμένος να παίξει με τα νεύρα των ενοίκων του Μαξίμου. Με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις για το γαλάζιο πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγραψε ότι «το μεγάλο κράτος πολλοί εμίσησαν, τους διορισμούς όμως ελάχιστοι».

Με αφορμή το εμπάργκο δε που έχει υποστεί από την ΕΡΤ αναφέρθηκε στη συζήτηση δύο τηλεπαρουσιαστών της δημόσιας τηλεόρασης που αναρωτιούνταν «τι έπαθε ο Κύρτσος;» έγραψε καυστικά, με το βλέμμα προς την Αγία Παρασκευή: «Καλέστε με στην εκπομπή σας να σας λύσω τις απορίες. Εάν δεν έχετε άδεια, διαβάστε δηλώσεις μου».

Παραδοχή καπελώματος

Τέλος, με απροκάλυπτο τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου πιέζει την επιτροπή των ειδικών -που συνεδριάζει σήμερα- να εισηγηθεί τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. «Θα πούμε και εμείς τη γνώμη μας» είπε χωρίς περιστροφές ο Γιάννης Οικονόμου, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει τη διεύρυνση των μέτρων στήριξης μετά και τους σχετικούς φραγμούς που έθεσε το Eurogroup...

Κώστας Σαββόπουλος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: