22.1.22

Τούνη, Κοψιάλης και η αξία της παρκετέζας...


“Είσαι (κορίτσι) όμορφο, γλυκό, συνεσταλμένο πας και κάθεσαι πάνω στα πόδια του με υπουλία (sic) μόνο και μόνο για να σηκωθεί η σούβλα αλλά με το που θα τον δεις λίγο να αρρωσταίνει, σηκώνεσαι και φεύγεις. Τι θες να πετύχεις δηλαδή; Άμα σε στήσει στο απόσπασμα και σε κάνει ντέφι θα φταίει;”

Αλέξανδρος Κοψιάλης influencer 1.200.000 followers Instagram.

Τον κύριο αυτόν... με την υπουλία εγώ προχτές τον έμαθα. Ψάχνοντας την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκου, άκουσα για πρώτη φορά το όνομά του. Ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να "τοποθετηθεί" στην γνωστή υπόθεση βιασμού σε ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη.

#Cancel_Kopsilis έγραφε το hashtag που τρένταρε πρώτο και καλύτερο στο τουίτερ.

#cancel_Kopsialis.

Μάλιστα. Για να #cancel όμως τον οποιονδήποτε #Kopsialis πρέπει πρωτίστως να γνωρίζεις ποιος είναι, τι τον καθιστά σούπερ influencer και για ποιο λόγο τον ακολουθούν 1.200.000 άτομα.

Βλέπετε, εγώ δεν ανήκω στους "μα γιατί ασχολείσαι". Αυτή η αφ’ υψηλού νοοτροπία μας πήρε στο λαιμό της και τώρα κολυμπάμε στα θολά νερά.

Μα γιατί ασχολείσαι και του δίνεις αξία;

Ασχολούμαι.

Ασχολούμαι γιατί αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να τα υποτιμούμε. Όχι όταν τα ακολουθεί το εν δέκατον του πληθυσμού της επικράτειας. Δεν γίνονται τυχαία αυτά τα ιλιγγιώδη νούμερα. Δεν μπορεί ένας στους δέκα Έλληνες να ακολουθούν κι εμείς να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.

Οι σπόνσορες να είναι καλά. Που αντί να κάνουν influencers υπέροχες γυναίκες σαν την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την Γεωργία Μπίκα επιλέγουν αυτούς που επιλέγουν. Κι υπάρχει δυστυχώς ένα κοινό που άμα δει τζάμπα κινητό, ακόμα και serial killer να το κληρώνει δεν το νοιάζει τίποτα.

Αυτά κάνει η "υπουλία" στον άνθρωπο, κύριε Κοψιάλη μου.

“Είσαι (κορίτσι) όμορφο, γλυκό, συνεσταλμένο πας και κάθεσαι πάνω στα πόδια του με υπουλία (sic) μόνο και μόνο για να σηκωθεί η σούβλα αλλά με το που θα τον δεις λίγο να αρρωσταίνει, σηκώνεσαι και φεύγεις. Τι θες να πετύχεις δηλαδή; Άμα σε στήσει στο απόσπασμα και σε κάνει ντέφι θα φταίει;”

Ναι, κύριε Κοψιάλη. Ναι, θα φταίει.

Και δεν θα φταίει μόνο αυτός. Θα φταίτε κι εσείς. Εσείς  που επηρεάζετε 1.200.000 άτομα – νεαρά ως επι το πλείστον – επικροτώντας την πράξη του.

Δεν ξέρω τι εννοείτε με την έκφραση "άμα σε στήσει στο απόσπασμα" και άμα "σε κάνει ντέφι". Βιασμό; Ξύλο; Αυτά σημαίνουν ή λάθος καταλάβαμε;

Γιατί εγώ με τα φτωχά μου ελληνικά σε σύγκριση με τα πλούσια δικά σας – αυτό το "υπουλία" σας, με σκότωσε, άσε πια τη σούβλα – αυτό καταλαβαίνω: πως αν βιάσεις ένα κορίτσι που προηγουμένως έχει ερωτοτροπήσει μαζί σου, τότε φταίει το θύμα κι όχι ο θύτης.

Ε;

Όχι;

Victim blaming το λέμε αυτό στα αγγλικά, εμείς που δεν έχουμε τις δικές σας γνώσεις εις την ελληνικήν. Αυτό που κάνετε εσείς δηλαδή. Κι όχι μόνο το κάνετε αλλά στο καπάκι, κληρώνετε κοτζάμ σπίτι σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που προφανώς δεν έχει μάθει τα χάλια σας και δεν έχει αποσύρει ακόμα τη χορηγία του.

Από υπουλία κι αυτός; Δεν νομίζω.

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο της Ελενας Ακριτα, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: