26.1.22

Σεβασμός!...


Το Μάτι δεν ξεχνιέται –είναι κάρφος στο μάτι τής μνήμης των Ελλήνων και πληγή στην καρδιά τής χώρας. Ούτε πρέπει να ξεχαστεί. Είναι αναντίρρητο: καμιά φυσική καταστροφή από όσες έγιναν από τότε πλησίασε –ευτυχώς!– την... ασύλληπτη τραγωδία τού 2018 στην Αττική. 

Αλλά αποτελεί ασέβεια η ανάσυρσή της από το παρελθόν σε κάθε φυσική καταστροφή για να γίνει μεζούρα, καντάρι, μέτρο σύγκρισης με ό,τι συμβαίνει.

Ούτε χρειάζεται να χρησιμοποιείται κάθε νέα καταστροφή σαν απάντηση-ρεβάνς από εκείνους που βάλλονταν και βάλλονται πολιτικά για την εκατόμβη στο Μάτι. 

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί, από τους μεν και τους δε, θλιβερό ατόπημα –συχνά και δημοσιογραφικό, καθώς μπαίνει σε ερωτήσεις και απολογισμούς. Και, κυρίως, είναι ασέβεια για τις πάνω από εκατό ψυχές που χάθηκαν τότε· απαιτείται σεβασμός στη μνήμη τους.

Τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι του 2018 δεν συγχωρούνται. Αλλά δεν συγχωρούνται τα όποια λάθη, ολιγωρίες, κακοσχεδιασμοί συνετέλεσαν για να γίνει καμένη γη η Εύβοια, να μπει στην κατάψυξη η Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2021 ή να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες άνθρωποι από μια προαναγγελθείσα επίθεση καιρικών φαινομένων το 2022.

Δεν ξεχνιέται και δεν συγχωρείται τίποτα. Και για τα τότε, και για τα τώρα, και για τα μετά. Γιατί είναι κανόνας: ό,τι συγχωρείται, επαναλαμβάνεται...

harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: