21.1.22

Τα «δώρα» της κυβέρνησης στην Παιδεία...


Χάος επικρατεί στην Παιδεία επί των ημερών της Νίκης Κεραμέως. Αμοραλισμός είναι η άλλη όψη του νομίσματος των επιλογών της υπουργού. Όσα συμβαίνουν από τα σχολεία μέχρι και τα Πανεπιστήμια, βγάζοντας στον δρόμο μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, ενώ εκατοντάδες σχολεία είναι υπό κατάληψη, είναι πολιτικές... επιλογές μιας κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχαστρο τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και τη νέα γενιά.

Ενώ η χώρα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τους θανάτους στη Δυτική Ευρώπη και ένα στα τρία κρούσματα κορονοϊού πλέον στην Ελλάδα προέρχεται από τα σχολεία, η κυβέρνηση εμμένει στο «πρωτόκολλο» του «50% συν ένα» για το κλείσιμο σχολικού τμήματος.

Μέσα σε δύο εβδομάδες χάθηκαν λόγω απουσίας εκπαιδευτικών 130.000 ώρες διδασκαλίας, αλλά η κυβέρνηση θεωρεί τους εκπαιδευτικούς περίπου ως απεργοσπαστικό μηχανισμό, απειλώντας τους ευθέως.

Τα παιδιά αγωνίζονται διεκδικώντας το αυτονόητο, όμως «αγανακτισμένοι» τραμπούκοι γονείς τα τραυματίζουν και αστυνομικοί τα προσάγουν στα Τμήματα, αλλά το υπουργείο Παιδείας βρίσκει και άλλο τρόπο να τα εξοντώσει.

Η επιστολή της μαθήτριας της Γ' Λυκείου προς την υπουργό Παιδείας είναι σπαρακτική: «Καθημερινά rapid tests, αναμονή στην ουρά για ιχνηλάτηση, καθηγητές μαθημάτων κατεύθυνσης σε καραντίνα, χιλιάδες μαθητές που νοσούν. Έχετε αναλογιστεί τις χαμένες ώρες, την ταλαιπωρία όλων αυτών των μαθητών, το επιπρόσθετο άγχος και τις αναταραχές που βιώνουν λόγω της πανδημίας; (...) Πώς θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα, κ. Κεραμέως, με όλα αυτά; Πώς; ΕΒΕ, συντελεστές, ενδοσχολικές από το Γυμνάσιο, δύο χρόνια τηλεκπαίδευση και η ύλη; Σα να μη συμβαίνει τίποτα…».

Το αδιέξοδο μέλλον που χτίζει για τα νιάτα της χώρας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ξεχαρβαλώνει και τα Πανεπιστήμια, αφού καθιστά υποχρεωτική τη διεξαγωγή εξεταστικής με φυσική παρουσία, χωρίς να ενισχύει την υγειονομική θωράκισή τους. Ταυτόχρονα, με ιδιαίτερο ζήλο επιδίδεται σε εκκενώσεις καταλήψεων, ετοιμάζοντας το έδαφος για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η κυβέρνηση είναι βέβαιο πως δεν ακούει τις φωνές των παιδιών που βγήκαν χθες στους δρόμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά. Δεν βλέπει τα χιλιάδες παιδιά στα 400 κατειλημμένα σχολεία της χώρας. Η κυβέρνηση δε θέλει να δει την πραγματικότητα, αλλά ο κομήτης της νεανικής οργής έρχεται καταπάνω της...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: