20.1.22

Καταθέτει ξανά αύριο η 24χρονη Γεωργία...


...στην Ελβετία οι τοξικολογικές...

Άλλη μία κατάθεση θα δώσει ξανά αύριο Παρασκευή 21 Ιανουαρίου η 24χρονη που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. «Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που δρα με έναν τρόπο να εκμεταλλεύεται ή να ωθεί κορίτσια ευάλωτα είτε κορίτσια που θέλουν να βγουν να πάνε σε ένα μαγαζί και τις οδηγεί σε... αυτή την κατάσταση» είπε η 24χρονη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άλλες δύο γυναίκες έχουν επικοινωνήσει μαζί του και του έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους από πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Καταθέτουν ότι βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο, η μία το ‘16 και η άλλη το ’18. Όχι με τα ίδια πρόσωπα, το κύκλωμα ξεκινάει από αλλού» λέει ο κ. Θανάσης Ζιώγας. Μάλιστα απηύθυνε έκκληση να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία, χωρίς φόβο και να μιλήσουν.

O εισαγγελέας ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Στην Ελβετία τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Δείγματα που ελήφθησαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης θα σταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών αναφέρει το Mega.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής κατέστη για την υπόθεση κατηγορούμενος ένας 27χρονος, ο οποίος διώκεται για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Μετά την απολογία του -κατά την οποία αρνήθηκε την πράξη ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης- ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

H κατάθεση της 17χρονης φίλης της Γεωργίας

Τα όσα είδε και έζησε στη σουίτα του ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς κατέθεσε στην αστυνομία η 17χρονη φίλη της Γεωργίας, για την υπόθεση του βιασμού.

Η 24χρονη, στη συνέντευξή της για το περιστατικό της φρίκης στη σουίτα, αναφέρθηκε στην 17χρονη φίλη της με την οποία είχαν πάει μαζί στο συγκεκριμένο πάρτι.

Σύμφωνα με το Mega η 17χρονη κατέθεσε: «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα.

Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!”, αφήνοντας υπονοούμενα.

Μετά από ένα μισάωρο και εγώ και η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

Έρευνα και στην Κύπρο

Μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε έρευνα και στην Κύπρο αφού όπως δήλωσε στο MEGA ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, προκύπτει συμμετοχή και Κύπριων πολιτών στο κύκλωμα.

Ο κ. Χριστοφίδης επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που δημοσιοποίησε στα social media τον βιασμό της 24χρονης και τις επόμενες ώρες ο ακτιβιστής αναμένεται να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την ανάμιξη πολιτών από την Κύπρο στο κύκλωμα μαστροπείας...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: