15.9.21

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεσαία τάξη στο επίκεντρο ενόψει ΔΕΘ...


«Μήλον της έριδος» καθίσταται η μεσαία τάξη ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιμένει ότι ο πρωθυπουργός την ξεγέλασε προεκλογικά και την εξαπάτησε με τις εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ.

Την ώρα που το Μαξίμου δεν δίνει σαφείς απαντήσεις για τον ρόλο του κ. Γκρίνμπεργκ και του λόγου για τον οποίο επέβαινε στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον... πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη η Κουμουνδούρου εμφανίζεται πεπεισμένη ότι ο παγκοσμίου φήμης επικοινωνιολόγος επιστρατεύτηκε από τον Κ. Μητσοτάκη για να τού διορθώσει το προφίλ και να ανακόψει τη ραγδαία φθορά του. Εξ ου και όσα ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου περί γαλοπούλας αλλά και οι τυχαίες συναντήσεις του πρωθυπουργού με ξέγνοιαστους καβαλάρηδες που τον αποκαλούν “ήρωα”.

Δεν αφορούν τα μέτρα τη μεσαία τάξη

Η μεσαία τάξη είναι όμως ένα θέμα στο οποίο επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εν όψει και της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιδιώξει να καταδείξει ότι η μεσαία τάξη εγκλωβίστηκε από τον πρωθυπουργό που υποσχόταν το 2019 φοροελαφρύνσεις και καλύτερες δουλειές για όλους για να καταλήξει πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης το βράδυ του Σαββάτου ήταν μία “απάτη” αφού ελάχιστα αφορούν τη μεσαία τάξη και μάλιστα η πλειονότητά τους αφορά επανάληψη η επέκταση υφιστάμενων μέτρων. Εξ αυτού του λόγου η Κουμουνδούρου κοστολόγησε τα νέα μέτρα στα 404 εκατομμύρια ευρώ την ώρα που κύκλοι της κυβέρνησης μιλούσαν για μέτρα ενίσχυσης της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ.

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου πως είναι προβληματική τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο η θεώρηση τού τι σημαίνει μεσαία τάξη πυροδότησε την ένταση ανάμεσα στα δύο κόμματα. Έτσι μία ημέρα μετά την αποκάλυψη πως το πρόγραμμα των 1.200 ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για νέους εργαζόμενους αφορά τελικώς 100 ευρώ το μήνα για έξι μήνες, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε το μέτρο για τη μηδενική φορολόγηση της γονικής παροχής για περιουσίες έως και 800.000 ευρώ.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φορολογούμενων διαθέτει περιουσία άνω των 150.000 ευρώ. (αυτό ήταν και το όριο για μηδενικό φόρο έως σήμερα). Στον εκπρόσωπο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συντονιστής του οικονομικού κύκλου κ. Τσακαλώτος παραθέτοντας στοιχεία με βάση τα οποία το 87% των φορολογούμενων που κάνουν δήλωση Ε9 διαθέτει από 0 έως και 150.000 ευρώ περιουσία. 

Αυτό το 87% αντιστοιχεί σε 5.130.000 φορολογούμενους. Επίσης, άλλοι 530.000 φορολογούμενοι δεν δηλώνουν ακίνητη περιουσία. Κατά τον κ . Τσακαλώτο επομένως ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ διαθέτει μόλις το 13% που αντιστοιχεί σε 750.000 φορολογούμενους. “Τούς εύχομαι στις εκλογές να τούς ψηφίσει η “συντριπτική πλειοψηφία” του 13% που εκπροσωπούν δήλωσε μιλώντας για “ελίτ που αδιαφορεί για όλους τους άλλους” με την ευχή το υπόλοιπο 87% να κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: