16.9.21

Μητσοτάκης στα χνάρια… Σαμαρά πάλι με Αντετοκούνμπο...



Λίγη ώρα αφότου έδωσε το απαραίτητο συγχωροχάρτι στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο πρωθυπουργός πολιτογράφησε τιμητικά Έλληνες τη μητέρα και τον μικρό αδελφό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως η φιέστα αυτή κάτι θυμίζει από τα παλιά...

Συγκεκριμένα από το 2013 όταν ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έσπευδε να δώσει την ελληνική ιθαγένεια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ελπίζοντας σε μικροκομματικά οφέλη προς ένα κεντρώο και λιγότερο ακροδεξιό ακροατήριο.

Το τι συνέβη με τον νόμο για την ιθαγένεια και τη στάση της Ν.Δ. και του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστό, ωστόσο, εκείνο που προκαλεί πραγματικά είναι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να κουκουλώσει τις τρανταχτές περιπτώσεις ακροδεξιάς στροφής της κυβέρνησής του.


Μπορεί το ΦΕΚ να έχει δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 9 Σεπτεμβρίου, όπως έσπευσαν για ευνόητους λόγους να ενημερώσουν με μεγάλα γράμματα τα κυβερνητικά ΜΜΕ, όμως η κίνηση του Μαξίμου να στήσει φιέστα με την Βερόνικα και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο (φυσικά δεν φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι) μερικές ώρες αφότου είχε καλύψει τη ρατσιστική συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ. είναι το λιγότερο υποκριτική. Επίσης, όπως είναι λογικό, στα ΦΕΚ δεν αναγράφεται ημερομηνία... πολιτογράφησης, άρα το εάν και πότε θα γίνει σχετικά τελετή ήταν και είναι στο χέρι της κυβέρνησης να πράξει κατά το δοκούν. 

Υ.Γ.: Το ότι το ΦΕΚ για την τιμητική πολιτογράφηση των Αντετοκούνμπο υπογράφει ο Μάκης Βορίδης το λες και σουρεαλισμό…

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο, πατηστε ΕΔΩ.. 

Πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: