19.9.21

Ντόρα Μπακογιάννη: Εκτόνωση...


Πες μου ποιους έχεις στο κόμμα και στην κυβέρνησή σου, να σού πώς ποιος εισαι.
Βορίδης, Άδωνις, Πλεύρης, Μπογδάνος, Καλλιάνος, Κυρανάκης, Λοβέρδος, Μαρκόπουλος και τα ρέστα…

Κεντρώους δεν τους λες. Ρωτείστε και τη Ντορα Μπακογιάννη. Βρήκε... ξανά την ευκαιρία να εκτονώσει καημό της για τον ανηλεή αδελφό που της έτυχε. Εκκαθάρισε προσωπικές διαφορές, με το κομματικό αξιωμα και την κυβερνητική ισχύ του και την πέταξε στο περιθώριο της πολιτικής. Κυβερνάει ως οικογένεια , αλλά εξάντλησε τον αντι-νεποτισμό του στην Ντόρα.

Την εξόντωσε πολιτικά περισσότερο και από τον Σαμαρά Εχει υπουργό τον Πλεύρη, τη Μενδόνη και διάφορα συναπαντήματα και είναι εξω από την κυβέρνηση η ιδια, η Κεφαλογιάννη, η Γιαννάκου… Η Ντόρα πιάστηκε στον ύπνο δυο φορές , αλλά είναι μια Μητσοτακη και Μπακογιάννη μαζί και ασφυκτιά σε ένα κόμμα με πολλά άνθη του κακού. Εχει κεντρώα πολιτική κουλτούρα. Μπηκε στη ΝΔ επι των ημερών του μεγάλου Καραμανλή . Υπήρξε αξιόπιστη υπουργός του νεώτερου και εχει καλές σχέσεις με τον Προκόπη Παυλόπουλο


Σήμερα της βγάζουν τη γλώσσα αξιωματούχοι του αδελφού της οι ασήμαντοι. Με στιγματισμένο παρελθόν, ακραίο παρόν, ανατριχιαστική ιδεολογία . Πρόσωπα που δεν χωρούν σε κεντροδεξιό κόμμα, δεν είναι Ευρωπαιοι , ουτε καν Νεοδημοκράτες, με την Καραμανλικές – ή και τις παλαιομητσοτακικές οριοθετήσεις.

Ορισμένοι άλλωστε υπηρξαν υβριστές των Καραμανληδων, της Ευρώπης και του … Κυριακου και κάποιοι συνεχίζουν να είναι της ίδιας.

Αλλά έχασε το τρένο και δεν έχει αντοχές να κυνηγήσει το κακό στο κόμμα που κάποτε ηταν σίγουρη ότι θα πάρει.

Περιορίζεται σε εξορκισμούς .Με βολές που διαπερνούν τους χάρτινους στόχους που πυροβολεί και φτάνουν ως το μέγαρο Μαξίμου.

Δεν μπορεί να του πλεον τίποτε περισσότερο.

Το μόνο που κέρδισε από τον καιρό που την υπερφαλάγγισε ο Κυριάκος και πήρε την κατάσταση του κομματος στα χέρια του, είναι ότι πλεον της επιτρέπει να καθίσει στη Βουλή στα μπροστινά έδρανα-

Για να χειροκροτεί σαν κλακαδόρος. Η ψυχή της το ξέρει. Μέχρι και στο πατρικό σπίτι στα Χανιά ως μουσαφίρισσα πήγε. Ο Μπογδάνος είναι ενας ακόμη σάκος του μποξ για εκτόνωση.

Ξέρει ότι στο ρινγκ δεν θα ανεβεί ποτε πλέον για έπαθλο -και ας ήταν πολιτικό μέγεθος μεγαλύτερο .

-«Η τοποθέτηση του Μπογδάνου ήταν βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα…. Η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει πολύ ξεκάθαρες αρχές και αξίες και τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν».

Η πρωην δήμαρχος και υπουργός του Καραμανλή δεν κατεβαίνει στο επίπεδο του κοντοκουρεμένου βουλευτή της πρωην εκλογικής της περιφέρειας.

Προσπαθεί να πλησιάσει στο επίπεδο του αδελφού της για να φωνάξει : ανθ΄ ημών ο Γουλιμής .

Κι όποιος θέλει καταλαβαίνει…

Γιώργος Λακόπουλος

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: