15.9.21

Το Μαξίμου «έκαψε» ακόμη ένα χαρτί του...




Ο Μητσοτάκης επέβαλε στην προεδρία της ΕΠΟ τον Ζαγοράκη που αποχώρησε πρόωρα από τη θέση του και ως αποτυχημένος

Σε μέγα φιάσκο εξελίχτηκε για το Μέγαρο Μαξίμου το πολυδιαφημισμένο πρότζεκτ του ελληνικού ποδοσφαίρου «Θοδωρής Ζαγοράκης», το οποίο υποτίθεται ότι...θα αναβαθμιζόταν με την παρουσία του εμβληματικού αρχηγού της εθνικής του 2004 στην προεδρία της ΕΠΟ. Ωστόσο ο «Ζαγόρ» πέρασε και δεν ακούμπησε. Αντεξε λιγότερο από έξι μήνες στην ηλεκτρική προεδρική καρέκλα και παραιτήθηκε παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, στο οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι οι βαρόνοι της μπάλας. Η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική και η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να αλλάξει τα δεδομένα. Ας όψεται η διαπλοκή…

Και τι δεν συμβαίνει στην… ποδοσφαιρική Κολομβία των Βαλκανίων! Η «εμπόλεμη ζώνη» της ΣΛ1 εμπεριέχει πολλά «πύρινα» μέτωπα:

01 Ο Θοδ. Ζαγοράκης παραιτήθηκε διότι δέχτηκαν άγριο μπούλινγκ τα παιδιά του στη Θεσσαλονίκη. Το μπούλινγκ είχε σχέση με το ποδόσφαιρο και ουδείς αρμόδιος ασχολήθηκε με το σοβαρότατο περιστατικό. Απαντες σιώπησαν. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προέτρεψε τον Ζαγοράκη να μην παραιτηθεί, «γιατί είσαι επιλογή του πρωθυπουργού», αλλά στην απόφασή του μέτρησε (ορθά) η οικογενειακή του ηρεμία.

02 Η ΕΠΟ διοικείται από την ΑΕΚ με τη στήριξη των συμβούλων που είναι φίλα προσκείμενοι στον ΠΑΟΚ. Η κυβέρνηση ήθελε οικουμενική διοίκηση, κατάφερε να επιβάλει μόνο τον πρόεδρο (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν απέξω) κι αυτός τα βρόντηξε, υποστηρίζοντας με δήλωσή του ότι «υπάρχουν μόνο ένοχοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου».

03 Στη δήλωση παραίτησης ο Ζαγοράκης ανέφερε επίσης: «Ελπίζω η νέα ηγεσία της ΕΠΟ να έχει και τη συμπαράσταση και την ελευθερία κινήσεων για να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κάνει τις τομές που απαιτούνται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ο ίδιος δεν μπορούσε να προσλάβει ούτε γραμματέα αν δεν του έδινε το ΟΚ η ΑΕΚ, αλλά αυτό το ήξερε προτού αναλάβει. Δέχτηκε την προεδρία μόνο και μόνο για να επιστρέψει στη ΝΔ, από την οποία τον είχε διαγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιανουάριο του ’20 επειδή υπερασπίστηκε δημόσια τον ΠΑΟΚ.

04 Στον Αρη είναι στα κάγκελα για την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα που τους επιβλήθηκε για την υπόθεση πλαστογραφίας του ποδοσφαιριστή Λάσκοφ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Θοδωρής Καρυπίδης συναντήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες δύο φορές με τον Γ. Γεραπετρίτη συζητώντας το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης για να… σβηστεί η τιμωρία της ομάδας. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες. Ο Γεραπετρίτης βέβαια το έχει ξανακάνει με τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ – Ξάνθης. 05 Αρης και ΠΑΟΚ «σφάζονται» με δηλώσεις στελεχών τους με αφορμή τη μεταγραφή του Ρόουζ. Ο 29χρονος αμυντικός του Αρη μεταγράφηκε στη Λέγκια Βαρσοβίας από τον… Ολυμπιακό! Οι πρωταθλητές την 1η Ιουλίου κατέθεσαν στην ΕΠΟ όλα τα έγγραφα για την απόκτηση του Ρόουζ με 150-200.000 ευρώ και την ίδια ημέρα τον πούλησαν στους Πολωνούς με 1 εκατ. ευρώ. Νομικό θέμα δεν υπάρχει και τέτοιου είδους συναλλαγές εγείρουν μόνο ζητήματα ηθικής τάξεως. Αλλά έτσι κι αλλιώς, η λέξη «ηθική» είναι άγνωστη για τους Ελληνες παράγοντες.

06 Το ελληνικό ποδόσφαιρο βάλλει κατά του υφυπουργού Αθλητισμού. Μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι της εθνικής με τη Σουηδία ο Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε στην εξέδρα μετά το 15ο λεπτό. Οταν έγινε αντιληπτός από παράγοντες της ΕΠΟ τού είπαν μεγαλοφώνως τα εξής: «Διέλυσες τον αθλητισμό, θέλεις να διαλύσεις και το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο θα μείνει ζωντανό ό,τι κι αν κάνεις, όσο κι αν το πολεμήσεις». Ο Αυγενάκης έκανε ότι δεν άκουγε…

07 Ακόμη και την περίοδο της καραντίνας σημειώθηκαν σοβαρά οπαδικά επεισόδια. Μόνο με τις δηλώσεις Αυγενάκη δεν λύνεται αυτή η γάγγραινα και από χτες, με τη σέντρα του πρωταθλήματος, επέστρεψαν (οι εμβολιασμένοι) φίλαθλοι στις εξέδρες. Μακάρι να μη συμβεί το παραμικρό στη διάρκεια της σεζόν, όμως η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι.

Σαββας Λιβανιος

Documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: