15.9.21

Στη ΔΕΘ με το βλέμμα (και) στα εσωκομματικά...



Με την αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής να έχει ξεκινήσει, η διήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Εκθεσης, έχει διττή στόχευση...

Αφ’ ενός να αποδομήσει την κυβερνητική πολιτική και τις πρόσφατες παροχές του πρωθυπουργού, προβάλλοντας ταυτόχρονα ως εναλλακτική την πρόταση διακυβέρνησης του φορέα της Κεντροαριστεράς, που ως γνωστόν βασίζεται στο λεγόμενο «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο». Αφ’ ετέρου να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της παρουσίας της στην πόλη για συναντήσεις με κομματικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς φίλους και υποστηρικτές, προωθώντας την υποψηφιότητά της για την επανεκλογή της στην αρχηγία.

Καλά πληροφορημένες πηγές από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι στην απογευματινή της ομιλία στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (στις 7.30 το απόγευμα) αναμένεται να απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία και να εξειδικεύσει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για: αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πολλών, για ένα ισχυρό χτύπημα στα ποικίλα καρτέλ στις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες και αλλού και κάθε λογής ολιγοπωλιακές πρακτικές που κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, των ανατιμήσεων και του κινδύνου της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δίνεται προοπτική στους εργαζόμενους, στα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα επιτεθεί με σφοδρότητα στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως εξάλλου έχει προϊδεάσει με τις ανακοινώσεις του κόμματος τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για μέτρα ανεπαρκή, προσωρινού χαρακτήρα και προεκλογικού ορίζοντα. Ειδικά για τους νέους, θα υποστηρίξει ότι πρόκειται για κοροϊδία και εμπαιγμό και θα καταθέσει αντιπροτάσεις ουσιαστικής στήριξής τους, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας της θα συνομιλήσει με νεολαίους, πίνοντας μαζί τους ένα χαλαρό ποτό σε κεντρικό στέκι της Θεσσαλονίκης. Σκοπεύει, τέλος, να αναφερθεί στα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των θεσμών η αυταρχική άσκηση εξουσίας από τη Ν.Δ., για την οποία πλέον χρησιμοποιεί τον όρο Δεξιά.

Συναντήσεις

Το υπόλοιπο σκέλος της επίσκεψής της στη συμπρωτεύουσα, η Φώφη Γεννηματά θα το αφιερώσει στην εσωκομματική κούρσα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., οργανώνοντας ένα πυκνό πρόγραμμα επαφών με πρόσωπα και παράγοντες από τη Βόρεια Ελλάδα που θα σταθούν στο πλευρό της και θα την ενισχύσουν εκλογικά. «Θα δούμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο», τόνιζε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης της.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα συνεδρίασε για πρώτη φορά η ΕΔΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης), προκειμένου να διερευνήσει τα διαδικαστικά της εκλογικής διαδικασίας. Παράλληλα, θα συναντηθεί στο δημαρχείο Ευόσμου με δημάρχους, έχοντας στο επίκεντρο μείζονα ζητήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ ακόμη έχει προγραμματίσει να δει τον μητροπολίτη Νεάπολης, Βαρνάβα.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: