24.9.21

Πονοκέφαλοι...



Η Νομική φέρνει το «χάος»

Πονοκέφαλο στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και στον υφυπουργό αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, προκαλεί η απόφαση... της Νομικής Σχολής της Αθήνας να προχωρήσει σε εξ αποστάσεως μαθήματα το επόμενο εξάμηνο, καθώς κι άλλες σχολές σκοπεύουν να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο. Παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να γίνονται τα μαθήματα δια ζώσης, οι πανεπιστημιακοί αντιδρούν καθώς θεωρούν ότι δεν πληρούνται τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Και ένα δίκιο το έχουν, μεταξύ μας. Πώς γίνεται σε όλους σχεδόν τους χώρους η πληρότητα να κυμαίνεται από 50 ως 80% και στα πανεπιστήμια να φτάνει το 100%; 

Ο Μητσοτάκης είδε FIFA
 
Ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φίλαθλος, σας το έχουμε πει πολλές φορές. Επίσης, δεν του έφταναν τα προβλήματα που έχει στο κεφάλι του, έχει και τον μπελά του ελληνικού ποδοσφαίρου που τον απασχολεί μετά τη παραίτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού της Εθνικής Ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη, από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Επομένως, η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), Τζιάνι Ινφαντίνο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν μας προκάλεσε εντύπωση.

«Μενού» και δώρα

Μάθαμε ότι το κυρίως «μενού» της συνάντησης ήταν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΟ – ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών. Το κλίμα ήταν πολύ καλό στη συνάντηση των δύο ανδρών, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων η οποία επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή δώρων. Ο πρωθυπουργός δώρισε στο κορυφαίο στέλεχος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ένα συλλεκτικό ρολόι για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ ο Ινφαντίνο με τη σειρά του, ανταπέδωσε με μία φανέλα της FIFA με το Νο. 9 και τις κάρτες των διαιτητών.

Από την στήλη "Off the record" (VICE)

Δεν υπάρχουν σχόλια: