26.9.21

ΔΕΗ: Επενδυτική εφόρμηση 1,3 δισ. ευρώ στα Βαλκάνια...


...και στο βάθος… ξεπούλημα...
Την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για πιθανό σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης το οποίο βρίσκεται πίσω από την πτώση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ μετά την επίσημη ανακοίνωση για πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και οι αντιδράσεις για την... επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώνει επενδυτική… έκρηξη στα Βαλκάνια το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να “δικαιώσει” το επερχόμενο ξεπούλημα σε ιδιώτες της Επιχείρησης αλλά και την πρόσφατη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ ύψους περίπου 2,1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι στα σχέδια της ΔΕΗ είναι επενδύσεις πάνω από 1,3 δισ. ευρώ στα Βαλκάνια για την περίοδο 2022 – 2026 προκειμένου «να αξιοποιήσει ευκαιρίες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών, να μειώσει το κόστος παραγωγής ρεύματος και να πετύχει (μετά από αρκετές προσπάθειες στο παρελθόν) το στόχο της εξόδου από τα σύνορα της ελληνικής αγοράς». Την ίδια στιγμή που… ξεπουλάμε εντός, στρεφόμαστε σε αγορές εκτός…

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ. το επενδυτικό πλάνο της επιχείρησης περιλαμβάνει συνολικά κεφάλαια ύψους 8,4 δισ. ευρώ ως το 2026, τα οποία θα προέλθουν κατά κύριο λόγο από οργανική κερδοφορία, δανεισμό αλλά και από τα έσοδα συνολικού ύψους 2 δισ. που φέρνουν στα ταμεία της ΔΕΗ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 750 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα και η πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ. Αμφότεροι οι φάκελοι θα οριστικοποιηθούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που θα γίνει στις 19 Οκτωβρίου.


documentonews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: