1.1.18

«Το μέλλον εν ειρήνη είναι δικαίωμα για όλους»...

Αναφορές στην τραγική μοίρα των προσφύγων και των μεταναστών έκανε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος. Όπως είπε, οι...
άνθρωποι αυτοί διακινδύνεψαν τη ζωή τους για ένα «ειρηνικό μέλλον», το οποίο «αποτελεί δικαίωμα για όλους» και πρέπει να το διασφαλίσουμε.

Κατά την πρώτη ευλογία του για το 2018 και την πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για ένα ειρηνικό μέλλον, αλλά και για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Θυμίζοντας την τραγική μοίρα των προσφύγων και μεταναστών που «είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους» για να εξασφαλίσουν αυτό το ειρηνικό μέλλον, «που αποτελεί δικαίωμα για όλους», ο πάπας Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι είναι είναι σημαντικό όλοι να δεσμευθούν για να τους διασφαλίσουν αυτό το μέλλον.

«Ας μην σβήσουμε την ελπίδα στις καρδιές μας, ας μην σβήσουμε τις προσδοκίες για την ειρήνη», παραίνεσε τους χιλιάδες πιστούς που τον παρακολούθησαν υπό βροχή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Και ευχόμενος «καλή χρονιά ειρήνης», υπενθύμισε ότι αυτή η πρώτη ημέρα του έτους είναι επίσης ευκαιρία για να γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: