18.5.17

Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το τέταρτο μνημόνιο...


Live...
Έπειτα από μία πολύωρη συνεδρίαση με αντεγκλήσεις εκατέρωθεν, στη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και...
ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν επί προσωπικού,ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα στη Βουλή.
Έκπληξη αποτέλεσε η διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Μάλιστα, και σχετική επιστολή: 

Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία είναι ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές.

Ταυτόχρονα με την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου διεξάγεται και εκείνη επί της τροπολογίας της ΝΔ για την απόδοση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στην κοινωνία.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τους 16 βουλευτές του κόμματος του, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνουν ότι, «δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια άκυρη, παράνομη διαδικασία». Παράλληλα αναφέρουν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό τους από την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου...



πηγή protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: